Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

Från bilbana till bilspel – 7 sätt att leka med bilar

köpa leksaksbilar online

I den här artikeln får du en rabattkod på 10 procent inför ditt nästa leksaksköp på Leksakscity.se. Du får även tips på olika leksaksbilar, må det vara en fartfylld bilbana eller ett häftigt bilspel.

leka med bilar leksaker

Vad är det med leksaksbilar som fascinerar så? Vare sig det gäller realistiska miniatyrer, radiostyrda bilar eller söta bilfigurer på tv upphör bilar av alla de slag aldrig att locka. Och det är ju faktiskt inte bara barn som faller pladask för leksaksfordonen. Hur många vuxna samlar inte på olika bilmodeller? En del av miniatyrerna ökar dessutom i värde med tiden… Ja, bilintresset kan ta sig olika uttryck!

Leksaksbilar har många funktioner

Leksaksbilar har vanligen många spännande funktioner, och detta är en av anledningarna till att de är så omtyckta. Bilarna kan låta, blinka och köra. De realistiska modellerna har dörrar och luckor som kan öppnas. Men sedan är det miniatyrformatet, en leksaksbil passar nämligen perfekt i barnets lilla hand. För barnen är oftast den sensoriska leken ett stort plus, för vuxna samlare är däremot realismen A och O.  

7 sätt att leka med bilar

Nedanför följer 7 tips på hur man kan leka med bilar, kanske har du redan provat samtliga sätten?

1. Bilbana

carrera go bilbanor

Det är kul att tävla och det är kul med fart, så det är inte att undra på att bilbanor har förblivit populära leksaker genom årtiondena. På Leksakscity säljs märket Carrera, som designar kvalitativa bilbanor med olika svårighetsnivåer. Carrera First är den enklaste banan och Carrera Go är den svåraste. Go finns som medellånga bilbanor respektive som långa bilbanor. Beroende på nivån och längden har bilbanan olika element, såsom tuffa svängar och loopar.

carrera bilbana

Somliga av bilbanorna kan du till och med bygga ut i det nästan oändliga. Men oavsett svårighetsnivån finns tävlingsmomentet definitivt där, vad sägs om att köra i kapp med Cars, Peppa Pig eller med Mario Kart? Bilarna styrs med hjälp av kontroller, och du kan öva upp dina färdigheter i att köra bilbana. Gasa på i looparna och sakta in i kurvorna, det finns en del knep du lär dig med tiden.

2. Radiostyrd bil

Leksakscity har även radiostyrda bilar. Som i fallet med bilbanor styrs dessa bilar i regel med hjälp av en handkontroll. En del av de radiostyrda bilarna har tjocka däck så att du kan köra i lerig terräng, liksom uppför och nerför kullar utomhus. Beroende på modell kan du göra tricks med den radiostyrda bilen, men för nybörjaren kanske det räcker med en bil som tål stötar. Det finns radiostyrda bilar för alla åldrar, till och med för de yngsta barnen.

3. Miniatyrbil

leksaksbilar miniatyr

Miniatyrbilar är en annan av Leksakscitys specialiteter. Om man vidgar begreppet något passar bilbanorna även in här, och detta för att Carrera skapar detaljerade miniatyrmodeller av ”verkliga” bilar. Den här kategorin inkluderar egentligen många olika sorters leksaksbilar, och så även de finare samlarmodellerna med realistiska utseenden. Förutom mer klassiska person- och racerbilar finns fordon i stil med brandbilar, grävmaskiner och traktorer, allt för att du ska kunna återskapa specifika världar inför din lek.

4. Bilmatta

En bilmatta är ett roligt komplement till miniatyrbilarna och är en form av lekmatta. I stället för mer typiska motiv har bilmattorna landskap med både hus och vägar, så att det blir lättare att föreställa sig att man kör runt med bilarna i en bondgårds- eller stadsmiljö. Leksakscity har bilmattor med olika motiv, exempelvis stad och flygplats med blinkande LED-ljus.

5. Elbil för barn

elbil för barn leksak

Många barn drömmer om en egen bil. En elbil i miniformat möjliggör drömmen om en egen Mercedes, Volvo eller hittepåbil. Dessa leksaksbilar är tillräckligt stora för att rymma ett par kids, och tack vare smarta funktioner kan barnen köra runt bilarna som vore de riktiga fordon. Ja, tuta och allt är på plats! Har du sett den rosa Lamborghinin på Leksakscity?

6. Bilsimulator

En bilsimulator är en blandning mellan en elbil och ett bilspel, och den är inte minst en leksaksbil i ett något större format. Den består i princip av en skärm med ett landskap som rör sig framåt och en ratt som ger känslan av att du kör genom landskapet. Det här passar de minsta barnen som älskar att leka med bilar och som vill få en autentisk känsla av att just köra bil.

7. Bilspel

Bilspel finns till både dator och konsol, som Forza, Gran Turismo och The Crew. I något av dessa klassiska racingspel ges du chansen att leva ut bildrömmen till fullo – utan att riskera fortkörningsböter eller något ännu värre. Man måste inte växa upp från bilintresset, vilket bilspel är ett tydligt tecken på. Nej, man blir aldrig för gammal för billekar!

10 procent rabatt på bilbanor och andra leksaksbilar

På Leksakscity kan du få 10 procent rabatt på ditt köp av bilbanor, leksaksbilar och andra leksaker. Skriv in rabattkoden lekc20-b när du checkar ut ditt nästa köp på Leksakscity.se för att handla 10 procent billigare till och med 2022-12-31. Observera att rabattkoden inte kan kombineras med andra kampanjer och erbjudanden.

bilbana leksak

Köp en bilbana till både dig och barnen, eller något annat roligt som ni alla får glädje av. Leksakscity.se har kvalitetsleksaker för alla åldrar. Mycket nöje!