Psykologi & Livsstil

5 skäl till att teambuildingaktiviteter är viktiga

skäl till att göra teambuildingaktiviteter

Varför är teambuildingaktiviteter viktiga?

Man ska aldrig underskatta vikten av lekfullhet på jobbet. Genom att leka och skratta tillsammans skapas ett härligt band mellan dig och medarbetarna, och givetvis mellan kollegorna.

varför göra samarbetsövningar
Bild: © Anemone123 / Pixabay

Så ja, det finns ett fullt rimligt skäl till att samtliga medarbetarna då och då samlas vid konferenser och aktiviteter som inkluderar roliga utmaningar. Kanske har du själv gjort gruppövningar i form av stafett eller problemlösning?

Vilka teambuildingaktiviteter brukar göras tillsammans?

Nedanför följer exempel på vanliga teambuildingaktiviteter under antingen företagsdagar eller konferenser:

  • Frågesporter eller tipspromenader med roliga frågor och svar – i all prestigelöshet.
  • Gissningslekar om varandra, exempelvis att man säger två sanna och ett falskt påstående om sig själv.
  • Lagtävlingar där gruppen delas i två eller flera lag. Stafett, brännboll eller tornbygge av roliga material är klassiska exempel på tävlingar.
  • Samarbetsövningar där man inte får prata – utan bara använda kroppsspråket – typ fallskärmsövningar (boll på presenning) eller kluriga pussel (forma bokstäver i ett ord med kroppen).

Det här var exempel på övningar för teambuilding – men varför är det bra att göra sådana?

Varför bör du satsa ännu mer på teambuilding?

Teambuilding – bland annat i form av samarbetsövningar – är otroligt viktigt för ett företag. Företagets välmående hänger nämligen på att också medarbetarna är välmående och inte minst trivs tillsammans, eller att de åtminstone snabbt kan lösa konflikter om sådana uppstår.

Kryast konferensanläggning är ett ypperligt exempel på en plats som är skapad för maximalt fokus på dig och ditt team. Genom att hyra in er där får ni förutsättningarna ni behöver för att ha en givande konferens i vacker natur och för att sedan återvända med ännu starkare laganda.

5 skäl till att satsa mer på samarbete via konferens

Vad kan du och dina medarbetare få ut av en konferens med teambuildingaktiviteter?

Genom teambuilding kan ni…

  1. Skapa samhörighet även när ni vanligen distans- eller hybridarbetar. Bara detta exempel är skäl nog att boka konferens.
  2. Öka motivationen och den positiva andan. Det känns fantastiskt att klara en utmaning.
  3. Öka produktiviteten genom att prata om och sätta upp gemensamma mål och riktlinjer.
  4. Öka kreativiteten genom att låta oliktänkande utbyta idéer och inspireras av varandra. Idéerna vässas nämligen i samtal med andra.
  5. Stärka kommunikationen. mycket går förlorat när det mesta av utbytet sker digitalt. Ibland behöver man träffa personen för att bättre förstå hur hen tänker och för att se att hen faktiskt är lätt att ha att göra med. Stundom kan det också behövas att kollegor vågar visa sig sårbara inför varandra och det görs ju bäst i ett öga-mot-öga-samtal. När man lär känna varandra mer på djupet blir man benägnare att hjälpas åt.

Var hittar du inspiration inför nästa konferens?

Kryast konferens har inte bara en konferensanläggning i Växjö, de har även kontor i denna stad och i Kristianstad, liksom ett rikstäckande kontaktnätverk. Om du behöver hjälp att planera konferensen kan du ta kontakt med Kryast.se för att bolla och genomföra idéer. Det går också alldeles utmärkt att planera digitala företagsaktiviteter, hör med konferensproffset i fråga!