Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

7 mors dag-presenter för världens bästa mamma

mors dag presenter

Mors dag eller morsdag firas den sista söndagen i maj och är ett ypperligt tillfälle att skämma bort fina, fina mamma. Här tipsar vi om mors dag-presenter för världens bästa mamma – inspireras av våra presenttips och glöm inte att visa mamsen din uppskattning varje dag.

mors dag presenter
Bild: © fotostorm / iStock

Hur lyckligt lottad är du inte som har en så fin och underbar mamma i ditt liv? Varje dag är en perfekt dag att visa mamma hur mycket du älskar henne. Ändå är mors dag en fantastisk temadag eftersom den uppmuntrar dig och de dina att stanna upp i vardagen och ge varandra extra mycket kärlek.

Den bästa mors dag-presenten är sällan den dyraste presenten, ett hemgjort kort eller en handplockad blombukett värmer riktigt gott i hjärtat. Om du trots det är på jakt efter prylar inför mors dag rekommenderar vi Morsdag.se – där hittar du nämligen över 60 idéer på mors dag-presenter. Det är också därifrån vi själva lånat följande presenttips…

Tips på mors dag-presenter

Vilka mors dag-presenter passar till världens bästa mamma?

1. Medalj

Är din mamma så bäst att hon borde få en medalj? Det finns mängder av medaljer och pokaler inför mors dag och som glimrar i värdigaste guld.  

2. Blommor

Att ge blommor är en enkel men fin gest och presenter de flesta uppskattar att få. Har din mamma en favoritblomma och/eller favoritfärg? Köp en blombukett utifrån vad hon tycker om. Eftersom mors dag infaller när det nästan är sommar kan du även köpa blommor till trädgården eller balkongen. Kanske en rosenbuske eller ett fruktträd som får symbolisera er eviga kärlek från generation till generation?

3. Tårta

mors dag tårta
Bild: © Marcus Lindstrom / iStock

Baka en mors dag-tårta – eller köp en färdig tårta. Slutet på maj är en perfekt säsong för att bjuda på en ljuvligt gräddig jordgubbstårta och för att dessutom äta den utomhus.

4. Kort

mors dag kort
Bild: © Angelina Zinovieva / iStock

Gör ett eget mors dag-kort och på vilket du skriver vad din mamma betyder för dig. Det blir en personlig och minnesvärd gåva att spara genom livet. Samma sak med en dikt eller ett brev till mamma.

5. Chokladpraliner

En ask med chokladpraliner och/eller ”lyxchoklad” är ett annat exempel på en överkomlig mors dag-present med det där lilla extra och som mamma kan avnjuta när hon vill sätta guldkant på vardagen. Fyll asken med smaker du vet mamma gillar.

6. Kuponger

Kuponger du gör själv och där din mamma får saker eller upplevelser tillgodo är ett finurligt presenttips inför såväl mors dag som inför andra firanden. Det är också en skräddarsydd present, för vem känner mamma så bra som du gör? Skriv något du vill ge till mamma på kupongen och låt henne sedan lösa in den när hon själv vill. Upplevelser ni delar tillsammans – allt från en fika på stan till en skogspromenad – brukar skattas högt.

7.  Badprodukter

En presentlåda med badskum, bubbelbitar och/eller badbomber är kanske något som mamma glömmer unna sig själv då och då. Då kan du unna henne det i stället. Om hon har badkar och tycker om att bada kommer hon utan tvekan bli superglad för denna chans att få ta hand om sig själv på egna villkor.

Upplevelser som mors dag-presenter

mors dag presenter
Bild: © Martinns / iStock

På Morsdag.se samlas mängder av tips på mors dag-presenter. Många av dem utgörs av förslag på upplevelser och gärna sådana upplevelser familjen kan dela tillsammans. En upplevelsepresent kan mycket väl bestå av en massagebehandling eller en luftballongsfärd – men även av en utflykt. Morsdag.se tipsar om hur hela familjen kan ha en gemensam utflyktsdag på mors dag och där mamma får stå i centrum. Skapa helt enkelt hjärtevärmande minnen tillsammans och föreviga dagen med hjälp av kameran. Få ännu mera presentinspiration på Morsdag.se!