Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil

8 viktiga skäl att ta cykeln till jobbet

Om du överväger att börja ta cykeln till jobbet…

ta cykeln till jobbet
Bild: © Sam Edwards / iStock

… kan kanske dessa viktiga skäl övertyga dig om att göra det?

1. Du får bättre hälsa och då menar vi generellt. Från lägre blodtryck till minskad sjukdomsrisk i flera avseenden. Lägg därtill viktnedgång och ökad livslängd – men det finns till och med ännu fler skäl att cykla till jobbet.

2. Du får träning och transport i samma tag. Cykling är helt enkelt ett bra och tidseffektivt sätt att träna kroppen. Kan det här vara din form av benträning?

3. Du bränner kalorier. Som med all träning, motion och rörelse bidrar att ta cykeln till jobbet till kaloriförbränningen.

4. Du får frisk luft och vad är väl mer vederkvickande än det?

5. Du får mera skärpa och orkar fokusera mera – och det är inte så dumt när du efter cykelturen tar dig an uppgifterna på jobbet.  

6. Du tar dig fram snabbare. Ärligt talat, alltså! Detta gäller inte minst för alla storstadsbor. Hur lång tid tillbringar du annars inte med att vänta, vänta i köer och vänta på ankomster?

7. Du spara pengar och det är ytterligare ett skäl att ta cykeln till jobbet. Om du inte behöver ha bil alls sparar du in på många kostnader. Men faktum är att en så enkel sak som att cykla till jobbet besparar dig en hel del bensinpengar. Många bäckar små, säger man ju och det gäller även bensinkostnaderna för dina kortare resor.

8. Du värnar klimatet. Alla sätt att hjälpa miljön må bättre är viktiga skäl. Genom att ställa bilen och i stället cykla till jobbet kan du också göra en insats för klimatet och miljön.