Kroppen & Kurer

8 youtubekanaler för hemmaträning

Hemmaträning är ett alternativ till gymträning så här i pandemitider – här har du åtta gratiskanaler på Youtube.

youtubekanaler för hemmaträning
Bild: © AlexeySulima / iStock

1. Popsugar Fitness är en träningskanal med ett stort utbud av pass. Träna allt från skonsam gympa till intensiv tabata. Här finns även kostnadsfria pass för styrketräning, yoga och dans, för att ge några exempel på saker du kan träna hemma.

2. Yoga with Adriene bjuder på mängder av yogapass- och utmaningar. Prova 30-dagarsutmaningarna för att successivt bygga upp kroppen.

3. Blogilates är en populär youtubekanal för att bland annat träna pilates gratis. På kanelen finns även kompletta pass inom styrka och kondition. Bara att välja och vraka!

4. FitnessBlender är ännu ett exempel på en träningskanal med en stor variationsrikedom på passen. Här finns exempelvis korta träningspass på 5 till 10 minuter, liksom pass som varar i 30 till 60 minuter.

5. Pamela Reif är en träningsinspiratör med egen kanal för hemmaträning. Mycket av hennes fokus ligger på fitness och livsglädje, och därför erbjuder hon såväl danspass som styrkepass.

6. Yogi Yoga and Qigong är en av våra personliga favoritkanaler för att främst öva qigong. Passen ger skonsam träning och perfekta när du behöver en stunds avslappning och/eller om du lever med värkproblematik. Rörelserna är långsamma, mjuka, flexibla, men stärker ändå kroppen oväntat mycket när du gör dem regelbundet.

7. Zumba Class är tillägnad aerobics och dans, fokus ligger så klart på zumba fitness, som mixar massor av olika dans- och träningsformer till en medryckande blandning.

8. Afrifitness är en kanal med fokus på afrodansinspirerad träning hemma. Det svänger rejält om de energifyllda passen, som lär ut olika stegkombinationer.

Det här var åtta youtubekanaler för hemmaträning och bara ett litet axplock av alla de träningsformer som du kan ta del av online.