Psykologi & Livsstil

9 romantiska gester i vardagen

Ge romantiken plats varje dag!

romantiska gester i vardagen
Bild: © rattanakun via Canva

En romantisk gest måste inte vara stor för att den ska räknas. Tvärtom kan de små gesterna vara det som skapar stämningen i relationen och som gör att din andra hälft känner sig sedd. Här har du 9 tips på romantiska saker du och partnern kan göra i vardagen!

  1. Börja dagen med en stund tillsammans, även om det så bara är några minuter. Prata med varandra, drick kaffe eller duscha tillsammans! Sätten är lika många som det finns människor. Det viktigaste är att inte springa om varandra det första ni gör.
  2. Hör av dig bara för att säga hej och berätta hur fin din andra hälft är. Du kan ringa, prata in ett röstmeddelande, skriva ett mejl eller sms:a.
  3. Skicka över en låt som får dig att tänka på personen. En sång kan säga mer än några andra ord och kan beskriva en känsla på ett vackert vis.
  4. Luncha tillsammans! Om ni bor i samma stad kan ni ha en lunchdejt lite då och då, liksom för att ge varandra av er tid i en annars ganska hektisk vardag.
  5. Håll varandra i handen, och det här är ju något som kan göras vare sig ni går på en promenad eller tittar på en film.
  6. Ge varandra massage! Lyxen i att ha en partner som masserar ens spända axlar… Massage är ett fantastiskt sätt att komma varandra nära.
  7. Dansa spontant tillsammans. Det här med dans kan vara förföriskt. Om en härlig låt spelas, bjud upp varandra och dansa tätt, tätt.
  8. Fråga om varandras dag. Hur har din dag varit? En enkel men o, så viktig fråga. Att fråga varandra om såväl dagen som livet kan vara en av de mest romantiska gesterna som finns, så länge ni faktiskt lyssnar på varandra.
  9. Lyssna på varandra. Det finns inget sexigare än en partner som lyssnar och bekräftar. Att känna sig sedd och hörd kan få vem som helst blomma, och det är alldeles, alldeles underbart att ha någon att dela sina tankar med.