Jultema Kroppen & Kurer Pyssel & Kreativitet

Har du värk i händerna? Här kommer 3 tips på hur du kan slå in paket

Till och med en så enkel sak som att slå in paket kan vara en tuff utmaning när man har kronisk smärta, i synnerhet när man har värk i händerna…

slå in paket, paketinslagning, presentinslagning, julklappar, göra julklappar, kronisk smärta, leva med värk, smärta, värk, värk i händerna, smärta i händerna, kronisk sjukdom, kroniska sjukdomar, muskelvärk, ledvärk, jul, presenter, gåvor

  1. Undvik att slå in alla paket på en och samma dag. Julen kan medföra att extra många paket ska slås in, framför allt om man har barn. Därför är det särskilt viktigt att man försöker fördela presentinslagningen över en längre period, så att man inte överbelastar händerna i onödan. Slå in ett eller två paket och låt sedan händerna vila!
  2. Skaffa presentpåsar och/eller -boxar! Genom att lägga gåvorna i antingen presentpåsar eller -boxar kan paketen få en personlig och vacker touch utan att man behöver plåga sina värkande händer med att klippa, vika och tejpa.
  3. Pynta paketen med färdiga rosetter. Att vira och knyta snören kan vara jobbigt när det smärtar och ömmar i händerna, och ibland kan det vara svårt att få grepp om snörena. Mina egna händer darrar och krampar när jag ska knyta själva rosetten och krusa snörena. Därför är jag glad att man kan köpa färdiga rosetter såväl i lågprisbutiker som i bokhandlar och att jag på så sätt kan göra mina presenter fina utan att jag behöver utsätta mina händer för ännu mer smärta när det redan gör ont i dem.

Bild: © arinahabich / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.