Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Här har du tipsen för att trycka visitkort i Stockholm

Ska du trycka visitkort i Stockholm eller någon annanstans? Läs i så fall våra generella tips inför din beställning av grafik och trycksaker för att få såväl inspiration som råd. Men först…

trycka visitkort i stockholm
Bild: © davidf / iStock

… Spelar visitkort någon som helst roll i 2020-talets affärsliv? Även om mycket av den sociala kontakten flyttats till digitala miljöer är ansikte-mot-ansikte-möten fortfarande lika viktiga. Inte minst för dig som företagare, eftersom du oftast vinner på att bokstavligen visa vad du går för. Genom att byta visitkort från hand till hand gör du ett personligt intryck och ger även mottagaren en liten inblick i företagets varumärke, kanske rent av en första inblick.

Skräddarsy visitkortet utifrån ditt företags varumärke

Oavsett om du designar visitkorten själv eller låter exempelvis ett tryckeri i Stockholm skapa dem från grunden, är det viktigt att tryckprodukten avspeglar ditt varumärke. Må det vara ditt personliga varumärke eller ditt företags branding. Om du redan har en grafisk profil bör visitkorten du låter trycka upp så klart följa denna och om du saknar en profil bör du fundera ett par varv kring vad du vill att korten ska förmedla om företaget.

En viktig sak med att trycka visitkort i Stockholm – och var du än trycker dem – är att tänka på tydligheten. Du vinner på att beställa visitkort med lättläst text och med överlag enkel grafik. Enkelhet kan också ge en lyxig känsla! Kvaliteten på pappret kan till och med förmedla mera lyx än en massa guld och bling på visitkorten. Det är helt enkelt ett stilmässigt avvägande du gör inför beställningen.  

Beställ minnesvärda trycksaker från tryckeri i Stockholm

Ju oförglömligare visitkort desto troligare att mottagaren faktiskt behåller det i samlingen – och kommer ihåg ditt företag. Du kan egentligen beställa hur otroliga affärskort som helst. Det finns många fina exempel på visitkort med praktiska funktioner och finesser, som mottagaren kan interagera med.

Det galnaste exemplet är ett visitkort du kan spela Tetris på. Men visitkorten behöver inte vara så over-the-top för att gå hem. När du beställer visitkort från exempelvis Wasa Grafiskas tryckeri i Stockholm får du hjälp att ta fram en snygg och stilren trycksak med genomgående bra kvalitet.

Överväg att låta dem göra boktryck (letterpress) eller relieftryck för att få visitkort som sticker ut från mängden. I dag satsar många på att ha sitt handskrivna namn tryckt i mitten på affärskortet. Det är en snygg detalj som blir ännu finare i just ett färgat boktryck och på vit bakgrund. En annan smart grej är att utnyttja visitkortets baksida för att få med viktiga företags- och kontaktuppgifter.

Tänk på detta när du ska trycka visitkort i Stockholm

Wasa Grafiska Tryckeri och Dekor har stor erfarenhet av att trycka visitkort i Stockholm. Så om du behöver nya visitkort eller andra trycksaker till företaget kan du förvänta dig att få snabb och kunnig hjälp. Även med designen av affärskorten, om du vill ha hjälp med den. Avslutnings- och sammanfattningsvis vill vi tipsa om vad du bör tänka inför att du beställer visitkorten – fortsätt läsa!

Tips inför att beställa visitkort

 • Följ företagets grafiska profil eller satsa på en stilren design om du saknar profil (det senare fallet kan vara ditt namn skrivet i en snygg och tydlig stil).
 • Ha med företagets logga så att mottagaren enkelt kan identifiera varumärket.
 • Ha med företagets namn och eventuellt några ord om vad företaget gör.
 • Ha med ditt namn och din yrkestitel.
 • Ha med företagets webbadress.
 • Ha med företagets kontaktuppgifter.
 • Utnyttja baksidan på visitkortet – det är trots allt en hel del information som bör inkluderas.
 • Var noggrann med att låta visitkortet tala för företaget och tjänsterna. En juristbyrå bör överväga en enkel men stilfull design, snarare än att fylla affärskortet med färgglada blomtryck.
 • Följ allmänna designprinciper om du inte har goda skäl att frångå dem. Därför är det alltid en lika bra idé att låta designproffsen göra det de kan bäst. Wasa Grafiskas tryckeri i Stockholm har full koll på måtten och layouten som krävs för att skapa representativa visitkort.
 • Välj ett extra tjockt och fint papper för en ännu lyxigare känsla.
 • Kom ihåg att the less is more!