Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Inredningstrender 2023 – någon stil du vurmar extra för?

Vilka stora inredningstrender förväntas 2023 föra med sig?

inredningstrender 2023

Trender kommer och går. Så är det varje nytt år och säsong. Men vissa stilar består. 2023 bjuder på en mix av nya och gamla influenser. Här har du inredningstrenderna i stora drag:

Trendigt att inreda med trä

japandi inredning 2023

Minimalism har länge förknippats med vitt och i Sverige är många hem just vita från golv till tak. På senare år har träslag dock successivt smugit sig in i inredningen och 2023 är att inreda med trä åter supertrendigt. Blanda gärna mörka och ljusa träslag, och inspireras av den japanskinspirerade minimalistiska stilen japandi. Japandi innebär att man varvar trä, enkelhet och mjuka färger i harmoni.

Trendigt att inreda med färg

2023 är de kulörta färgernas år. Klaraste rött och blått, helst i kombination med varandra, är ett par av årets populäraste inredningsfärger. Även persika och apelsin är trendfärger 2023, gärna med orange som accent. Lila var en av de främsta inredningsfärgerna 2022, och det verkar som att exempelvis lavendel följer med in i detta år.

Trendigt att inreda med gammalt

lappat och lagat inredning 2023

Gammalt, lappat och lagat, även nötta saker har sin charm. I inredningsväg ska man inte vara så värst rädd för det kantstötta, det går alltid att finna rum för det och det ger hemmet karaktär. Vintagetrenden visar sig inte minst när det kommer till textilier. Att vintage är så populärt i inredningen hänger säkert samman med trenden att man gärna får inreda miljövänligt. Miljövänlig inredning har varit populärt i flera år. Ett stort paradigmskifte gentemot slit och släng, kanske?

Trendigt att inreda med personlighet

De minimalistiska ränderna går väl aldrig riktigt ur de svenska hemmen. Samtidigt sker en skiftning mot en mer personlig inredning. Nej, som skrivet, det kanske inte gör så mycket om det står ett kantstött föremål i bokhyllan eller om man har använt sig av kulörta accenter.

Trendigt att inreda med vågformer

Runt och vågigt, 2023 trendar böljande former. Formerna syns även i möblerna. Vågiga bord, stolar och sänggavlar syns lite varstans.

Det här var inredningstrenderna för 2023 i stora drag, har du någon favorittrend?