Kultur & Kuriosa Mode & Skönhet Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

Kan inte du heller få nog av fula jultröjor? Inspireras här

Anamma trenden kring fula jultröjor! Här kan du ta del av tips på hur du kan klä dig snyggt i de fula tröjorna och dessutom införliva dem i det klassiska julfirandet. Inspireras av de roliga tröjorna när du skapar personliga julminnen i år.

inspiration kring fula jultröjor tips på aktiviteter
Bild: Deagreez via iStockphoto.com

På senare år har de så kallade fula jultröjorna blivit en populär och trendig del av julfirandet. Från mysiga familjesammankomster till festliga kontorsfester har dessa tröjor blivit ett roligt och färgstarkt inslag i julen i Sverige. Vem hade kunnat ana detta för bara tio år sedan? Julfilmer och sociala medier har förstås bidragit till att den moderna traditionen fått ett fäste runt om i världen.

Så har det blivit trendigt med fula jultröjor

Fula jultröjor har sitt ursprung i de stickade tröjorna som ofta bars under julhelgen. I takt med att populärkulturen har omfamnat och skämtat om dessa tröjor har de utvecklats till en rolig och ironisk tradition. Inspirationen kommer ofta från julfilmer och TV-serier i vilka karaktärerna klär sig i överdrivet utsmyckade jultröjor. Har du kanske sett jultröjorna i Bridget Jones dagbok? Då vet du. Trenden har sedan fått fäste i Sverige. Numera visar julfirare stolt upp sina mest överdrivna och humoristiska jultröjor under festligheterna.

Det finns en jultröja för varje intresse, smak och stil

Mångsidigheten är helt klart ett av de mest charmiga dragen med fula jultröjor. Oavsett vilket intresse, smak eller stil du har finns det troligtvis en jultröja som passar. Från traditionella motiv som renar och jultomtar till moderna tolkningar med populärkulturella referenser, ja, variationen är stor. Vissa tröjor har inbyggt ljus eller musik medan andra har humoristiska texter och bilder. Med andra ord har du alla förutsättningar att hitta en tröja som matchar din personlighet och unika julanda.

Så enkelt klär du dig snyggt i en ful jultröja

Benämningen fula jultröjor till trots finns det givetvis sätt att bära dessa tröjor med stil och elegans. Nyckeln ligger i att balansera tröjans överdrivna natur med mer nedtonade och klassiska klädesplagg. Kombinera till exempel din jultröja med ett par mörka jeans eller en enkel kjol för en smakfull outfit. Ett par stilrena stövlar eller klackar kan också tillföra en sofistikerad touch till den julinspirerade looken. Kanske kan du plocka upp någon av tröjans färger i exempelvis en handväska, ett par strumpor eller ett par örhängen?  

Tips för att göra de fula tröjorna till en jultradition

skapa en ful jultröja pysseltips och julaktivitet
Bild: Crissy1982 via iStockphoto.com

Att införliva fula jultröjor i firandet kan skapa en rolig och minnesvärd jultradition. Nedanför följer tips för att göra tröjorna till en del av din jul:

  • Ordna en jultröjetävling: Bjud in familj, vänner eller kollegor till en tävling där alla bär sina mest smaklösa eller extraordinära jultröjor. Priser kan delas ut för de mest kreativa, fulaste eller roligaste tröjorna.
  • Skapa egna jultröjor: Varför inte dekorera egna tröjor för en mer personlig touch? Detta kan vara en rolig aktivitet för hela familjen.
  • Fixa en jultröjefotografering: Ta gruppbilder där alla har på sig sina fula jultröjor. Det här kan bli ett roligt minne att bokstavligen se tillbaka på.
  • Inför jultröjans dag: Inför en dag på jobbet där alla anställda bär jultröjor. Kanske kan en sådan temadag bidra till en avslappnad och rolig stämning?
  • Ha en jultröjeskattjakt: Gör det till en lek att hitta den mest unika eller fulaste jultröjan i second hand-butiker eller online.

Som du märker finns det många olika sätt att göra de fula jultröjorna till en del av julfirandet och jultraditionen. Låt idéerna flöda!