Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Så skapar du en vacker bukett av höstlöv från naturen

Dekorera hemmet med en bit av naturen genom att skapa en vacker bukett av höstlöv. Häng med för inspiration och instruktioner!

använd höstlöv i blombuketter tips
Bild: Timmary via iStockphoto.com

Hösten är en tid då naturens palett övergår från grönt till rött, gult och orange. Denna årstid erbjuder en fantastisk möjlighet att skapa unika och naturligt vackra höstbuketter bestående av säsongens löv. En sådan bukett är inte bara dekorativ utan också en hyllning till årstidens skönhet.

Låt höstlöv ersätta blommor och blad i buketten

Traditionella buketter fokuserar oftast på blommor, men hösten inspirerar till nya sätt att tänka kring buketter. Med sina varierade färger kan höstlöv utgöra en minst lika vacker och visuellt intressant bukett som blommor. Löv från träd som lönn, ek och bok har en rik variation av former, storlekar och nyanser. Dessa löv kan kombineras för att skapa en bukett som speglar höstens varma färger och atmosfär.

Plocka färgsprakande löv under naturvistelsen

skapa en vacker höstbukett av löv från naturen
Bild: Valentina Zavrazhina via iStockphoto.com

Att skapa en höstbukett kan mycket väl börja med en promenad i naturen. Se detta som en chans att njuta av höstens skönhet medan du samlar löv som fångar din uppmärksamhet. När du samlar på dig löv inför binderiet kan du med fördel välja varianterna som är färgstarka och relativt fria från skador. En variation av färger och former kommer att ge din bukett mer liv och struktur, något som kan vara bra att ha med dig.

Skapa en vacker höstbukett steg-för-steg

Nedanför följer instruktioner för hur du kan skapa en vacker bukett av höstlöv från naturen:

  1. Förbered löven för buketten: Platta till löven under en bok eller använd ett strykjärn (med ett skyddande papper emellan) för att de ska hålla sig släta och fina i höstbuketten.
  2. Skapa en jämn balans: Variera storleken och färgen på löven för att skapa en balanserad och harmonisk bukett.
  3. Använd en passande vas: En vas i en neutral alternativt kompletterande färg hjälper till att framhäva lövens skönhet.
  4. Lägg till extra element: Överväg att lägga till torkade blommor, små kvistar eller gräs för extra textur och djup samt för en fylligare bukett.
  5. Ställ buketten i ljuset: Placera din höstbukett där den kan fånga ljuset och bli en naturlig fokuspunkt i rummet.

Bege dig ut i naturen för att plocka höstlöv du kan skapa med!