Psykologi & Livsstil

Kärleksastrologi – vilka stjärntecken passar ihop?

Borde man kanske låta himlakropparna vägleda en i sökandet efter den sanna kärleken, vad säger du?

vilka stjärntecken passar ihop
Bild: © Rawpixel / iStock

Kärlek med stort k, inte alltid så enkel att finna. Men kanske ändå ganska okomplicerad om du ”bara” hittar rätt person. Astrologin har ett eget synsätt på vilka personer som är varandras matchningar – läs om vilka stjärntecken som passar ihop i denna kärleksguide.

Vilka stjärntecken passar väduren ihop med?

Väduren (21/3-19/4) passar ihop med stjärntecknen tvillingarna, lejonet, skytten och vattumannen. Lejonet och skytten är perfekta följeslagare i livet, då deras starka personligheter matchar vädurens och ingen av dem backar undan från det något lättretliga humöret. Även tvillingarna och vattumannen kan passa ihop med dig som är vädur och vara de personer som lockar fram dina mer kreativa sidor. Den framåtsträvande vattumannen uppskattar dina ledarförmågor och tvillingarna kastar sig gärna in i lärorika diskussioner med dig.

Vilka stjärntecken passar oxen ihop med?  

Oxen (20/4-20/5) passar ihop med stjärntecknen kräftan, jungfrun, stenbocken och fiskarna. Jungfrun och stenbocken är matchningen med stort m. De bägge stjärntecknen har nämligen en djupare förståelse för din envishet och ditt hårda jobb – de har trots allt liknande personlighetsdrag. Kräftan och fiskarna är två stjärntecken som talar till dina mjukare sidor, därför kan de komplettera dig. Ni kan rent av komplettera varandra och det är en bra grund för ett kärleksförhållande.

Vilka stjärntecken passar tvillingarna ihop med?

Tvillingarna (21/5-20/6) passar ihop med stjärntecknen väduren, lejonet, vågen och vattumannen. Som den oerhört kommunikativa person du är är det inte så konstigt att du främst klickar med stjärntecknen vattumannen och vågen, tillsammans har ni alltid massor av kul att prata om. Väduren är ständigt redo att diskutera allt mellan himmel och jord – vilket du älskar – och lejonet kan inte få nog av uppmärksamheten du ger hen. I utbyte får du massor av tillgivenhet.

Vilka stjärntecken passar kräftan ihop med?

Kräftan (21/6-22/7) passar ihop med stjärntecknen oxen, jungfrun, skorpionen och fiskarna. Både skorpionen och fiskarna kan möta dig på din känslomässiga nivå – och full av känslor, det är du. Skorpionen läser av dig bra, även de outsagda känslorna, medan fiskarna möter dig på ett djupt själsligt plan. Oxen är hängiven och mjuk i sättet, jungfrun självuppoffrande, två personligheter som också passar dig bra.

Vilka stjärntecken passar lejonet ihop med?

Lejonet (23/7-22/8) passar ihop med stjärntecknen väduren, tvillingarna, vågen och skytten. Du har ett stort behov av att bli beundrad och dyrkad, därför behöver du en kärlekspartner som bekräftar dig. När du hittar en sådan person är du minst lika generös tillbaka, med dig ges det åt båda hållen. Tvillingarna och vågen är stjärntecknen som matchar behovet bäst, eftersom de brukar ge sina älskade massor av uppmärksamhet. Väduren fungerar också bra för att personen stöttar och uppmuntrar dig i din kreativitet. Skytten – å sin sida – lockar fram spontaniteten i dig och hjälper dig därmed att bli lite mindre brydd om vad andra tänker om dig.

Vilka stjärntecken passar jungfrun ihop med?

Jungfrun (23/8-22/9) passar ihop med stjärntecknen oxen, kräftan, skorpionen och stenbocken. Det är ordning och reda med jungfrun, kanske därför som oxen och stenbocken passar dig så bra. De är också praktiskt lagda, resonliga och välorganiserade, som du. Så mycket lättare att bygga en kärleksrelation på en gemensam grund! Den känslosamma kräftan är beredd att lägga ner sin själ i att skapa tillit er emellan, det behövs en sådan person för att lyckas med det. Skorpionen är sinnebilden av noggrannhet och detaljfokus – med andra ord ett bra stjärntecken för jungfrun.

Vilka stjärntecken passar vågen ihop med?

Vågen (23/9-22/10) passar ihop med stjärntecknen tvillingarna, lejonet, skytten och vattumannen. Du är charmen personifierad, alltid lika lätt att umgås med och dessutom diplomatisk. Tvillingarna och vattumannen är dina sociala motsvarigheter och de stjärntecken du brukar trivas bäst med. Å ena sidan får du och tvillingarna aldrig slut på samtalsämnen. Å andra sidan stimulerar vattumannen dig intellektuellt. Lejonet är vågens matchning på så sätt att ni delar förkärleken för livets guldkantade goda och tillsammans balanserar behovet av beundran respektive uppmärksamhet väl. Med en skytt vid din sida pushas du att utmana och överträffa dig själv, vilket kan innebära en kärleksrelation full av personlig utveckling.

Vilka stjärntecken passar skorpionen ihop med?

Skorpionen (23/10-21/11) passar ihop med stjärntecknen kräftan, jungfrun, stenbocken och fiskarna. Inga andra stjärntecken förstår skorpionens passion för problemlösning och sanningssökande så bra som kräftan och fiskarna. Genom kräftan får du den lojalitet du så gärna vill ha och genom fiskarna den öppenhet du behöver för att kunna släppa fram känslorna. Jungfruns känsla för detaljer tilltalar dig starkt och stenbockens ihärdiga strävan efter mer makt ligger i linje med ditt eget maktfokus. Frågan är vad du allra mest vill få ut av din kärleksrelation?

Vilka stjärntecken passar skytten ihop med?

Skytten (22/11-21/12) passar ihop med stjärntecknen lejonet, väduren, vattumannen och vågen. Du längtar efter kickarna du får från äventyr och upplevelser. För ett lyckat kärleksförhållande krävs att du hittar en person som klarar av att hålla jämna steg med dig i din nöjeslystnad. Väduren och lejonet är de rätta personerna för detta. Vågen är inte så dum heller, för hen är väldigt bra på att uppmuntra skyttens påhitt. Vattumannen ger dig intellektuell stimulans. Något både vågen och vattumannen är bra på är att ge dig den ack så nödvändiga friheten att vara ditt mest äventyrliga jag.

Vilka stjärntecken passar stenbocken ihop med?

Stenbocken (22/12-19/1) passar ihop med stjärntecknen fiskarna, skorpionen, jungfrun och oxen. Rakt på sak, utan att slösa bort tid i onödan, det gillar du. Du är trots allt hårt arbetande och uppskattar jungfrun och oxen för att de har samma driv och praktiskt lagda natur som du själv. Även skorpionen och fiskarna passar stenbocken. Skorpionen på grund av dess målmedvetenhet, fiskarna på grund av dess förmåga att locka fram ditt känslosammaste och lekfullaste jag.

Vilka stjärntecken passar vattumannen ihop med?

Vattumannen (20/1-18/2) passar ihop med stjärntecknen väduren, tvillingarna, vågen och skytten. Frihet, ditt största behov i livet. Av den anledningen är tvillingarna och vågen de bästa följeslagarna för dig. De förstår och till fullo accepterar behovet av personligt utrymme. Tillsammans med väduren har du utmanande diskussioner som tänjer på kreativiteten och med skytten kan du vara mer öppensinnat äventyrlig. Vilka kvaliteter söker du hos din kärlekspartner – och hos dig själv?

Vilka stjärntecken passar fiskarna ihop med?

Fiskarna (19/2-20/3) passar ihop med stjärntecknen oxen, kräftan, skorpionen och stenbocken. Den typiska fisken är känslig och drömsk, och det krävs en viss personlighet för att kunna förstå sig på denna läggning. Kräftan är en fin matchning på så sätt att den rymmer potentialen till en omsorgsfull och långvarig kärlek, präglad av lyhördhet inför varandras känslor. Med skorpionen blir känslolivet så mycket enklare, då det finns en djupare förståelse för varandras sinnesstämningar. Oxen är ett intressant stjärntecken för fiskarna, för här finns möjlighet att upptäcka din sensualitet. Även stenbocken kan visa sig bli en fantastisk livskamrat, hens praktiska läggning och envishet hjälper dig balansera fantasi och verklighet bättre. Därmed kan också drömmarna bli fullt görliga mål.

Det här var en guide till vilka stjärntecken som passar ihop – hoppas du hittar kärleken med stort k.

Källa: Bustle.com