Kultur & Kuriosa Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Kreativa saker du kan göra med polkagriskäppar inför jul

För den påhittiga och pyssliga finns nästan ingen ände på alla kreativa saker som kan göras med polkagriskäppar. Här ska du få ett gäng idéer inför jul!

kreativa saker du kan göra med polkagriskäppar inför jul
Bild: Anna Zelena via iStockphoto.com

Polkagriskäppar är en så ikonisk del av julen att det är svårt att tänka sig högtiden utan dem. De kännetecknas av en rödvit spiral, en käppliknande form samt av en söt pepparmyntsmak. Förutom att vara en läcker godis erbjuder de många kreativa användningsområden. Kanske har du skapat kreativt med polkagrisar förut?

Pynta julgranen med polkagriskäppar

Som julgranspynt ger polkagriskäppar inte så sällan julgranen ett klassiskt utseende. Om du vill göra något mer kreativt med pyntet kan du alltid forma det till exempelvis hjärtan innan du hänger det på grenarna. Tack vare den fantastiska julkänslan i polkagriskäpparnas röda och vita färger passar de fint ihop med de övriga julgransdekorationerna.

Strö polkagriskross över gottesaker

tips strö polkagriskross över glass
Bild: bhofack2 via iStockphoto.com

Polkagriskäppar kan enkelt förvandlas till ett dekorativt och smakrikt tillskott för alla sorters julgodis. Krossa polkagrisarna och strö dem över kakor, kolor eller annat gott för en festlig och smakfull dekoration. Den krispiga konsistensen och friska smaken kompletterar söta bakverk perfekt. Du kan också prova att strössla polkagriskross över en skål med glass. Mums!

Använd polkagriskäppar i drycker

Vill du festa till dina vinterdrycker? Då kan du prova att sticka ner en polkagriskäpp i dem. Att dricka varm choklad med en polkagris i har blivit något av en modern jultradition för många. Värmen får käppen att smälta och sprida smak i chokladmuggen. Det går också att använda polkagriskäppar i julcocktails. snyggt och gott, vi lovar.

Pyssla juldekorationer av polkagrisar

Du som funderar på vilka roliga material du kan använda i ditt julpyssel kommer säkert bli glad över upptäckten att polkagriskäppar är ypperliga pysselmaterial. Skapa allt från dörrkransar till bordsdekorationer genom att limma eller knyta samman ett par eller flera käppar.

Om du lägger polkagrisarna krok mot krok får du dekorativa hjärtan. Limma samman dem så igen och igen i en cirkel för en särdeles fin julkrans. Vänd i stället krokarna utåt på ett par polkagriskäppar, knyt samman dem med ett rött sidenband och använd dem som ställ för placeringskort på julbordet.

Skapa kreativt med polkagriskäppar

jul recept polkagriskäpp i varm choklad
Bild: Irina Gutyryak via iStockphoto.com

Ja, som du märker finns det nästan ingen ände på alla kreativa saker du kan göra med polkagriskäppar. Om du behåller plasten på dem kan du äta dem när andan väl faller på. Pynta, baka, smaksätt och pyssla dig till en rödvit jul fylld av ljuvlig doft och smak av pepparmynta.