Mode & Skönhet Pyssel & Kreativitet

Matcha boho-kläderna med hemmagjorda pärlsmycken

Att göra egna smycken av så kallade rocaillespärlor är ett enkelt pysseltips som kan hjälpa dig piffa till garderoben.

matcha boho med hemmagjorda pärlsmycken
Bild: © Nataliya Vaitkevich via Pexels

Boho-stilen gör sig väldigt bra lager-på-lager, och olika pärlsmycken runt halsen och armarna kan bidra till känslan av ledig elegans. Det här kan du läsa mer om i vår artikel om boho-kläder, här tipsar vi dock vidare genom att lyfta hur enkelt du kan göra egna pärlarmband och pärlhalsband av rocaillespärlor, även kallade glaspärlor och seed beads.

Rocaillespärlorna är små, små och finns i regnbågens alla färger. De finns också i olika storlekar. Många gånger blir smyckena finast när du mixar och matchar några färger – kanske i en skala – eller närliggande storlekar. Du även ha med ett par kristallpärlor mitt i, eller vackra pläterade pärlor.

Du köper rocaillespärlorna i pysselbutiker, men visste du att du kan återbruka gamla smycken som du exempelvis fyndar på loppis och plockar sönder? När du väl har din uppsättning pärlor är det bara till att trä dem på en fiskelina och knyta fast ett lås i ändarna. Gör gärna många armband och halsband så att smyckena i sig anammar lager-på-lager-känslan, liksom böljar och klirrar när du går.