Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil Recept & Gott Resor & Upplevelser

Dags att plocka blåbär? Blåbärssäsongen börjar redan i juli

Kanske har du sett att andra börjat fylla sina skålar med blåbär? Beroende på var någonstans du bor i Sverige kan det redan nu vara dags att plocka bären i naturen…

när kan man plocka blåbär
Bild: © Ron Lach via Pexels

Blåbärssäsongen brukar börja i juli månad och tack vare allemansrätten kan du ge dig ut i skogen och plocka blåbär gratis. Se bara till att ta hand om naturen och att inte förstöra för den eventuella markägaren.

Blåbärsplockning kan vara en hälsofrämjande aktivitet. Dels får du motion när du letar efter och skördar bären, dels får du ett skogsbad fullt av lugnande naturupplevelser. Med andra ord kan plockningen göra dig gott! Och inte bara det, blåbär är nyttiga, superfood som de är.

blåbärssäsongen börjar i juli månad
Bild: © gMontage via Pixabay

Var någonstans växer blåbären? I Sverige är vi väldigt bortskämda med mängden blåbärsris. Där det finns skog finns det i princip blåbär, så egentligen är det bara till att klä dig i rejäla, oömma kläder, liksom att ta med dig en hink eller skål till skogs.

Hur plockar du blåbär? Antingen för hand eller med hjälp av en särskild bärplockare. En sådan bärplockare finns att köpa lite varstans och är billig.