Kroppen & Kurer Mode & Skönhet

Nya tänder med hjälp av implantat

nya tänder med hjälp av implantat

Tandimplantat kan ge en förhöjd livskvalitet i en jobbig situation – läs här!

skaffa tandimplantat

Miljontals människor runt om i världen har fått nya ersättningständer med hjälp av implantat. Av förklarliga skäl används metoden mest hos patienter som är 50+. Men det kan finnas behov av att ersätta tänder även hos yngre personer, under förutsättning att man vuxit färdigt. Då kan att välja implantat kännas som en bra lösning.

Man får nya ”egna” tänder som sitter fast ordentligt, direkt i käkbenet.

Vid implantat används både enstaka tandkronor, broar och proteser. Dagens metoder är effektiva och de flesta patienter säger ”Var det så enkelt!” efter genomförd behandling. Det är inte dyrt om man ser till det slutliga resultatet. Hela livssituationen förändras. Man kan tugga utan besvär. Man kan le och visa tänderna utan att känna sig generad. Det är aspekter man bör väga in i kostnaden. Dessutom finns många ekonomiska bidrag vid implantatbehandling. Det här kan du få reda på mer om när du kontaktar någon av Tandeas tandläkare i Stockholm.

Är tandimplantat något för dig?

Implantatidén bygger på en från början svensk upptäckt som sträcker sig tillbaka till 1960-talet. Den hårda metallen titan har den unika egenskapen att kunna växa samman med kroppens egna byggmaterial.

Man ersätter den naturliga tandroten med en titanskruv, som opereras in i käkbenet och får läka mellan 6 och 12 veckor. Implantatet besitter förmågan att fungera som en frisk tandrot både för enskilda tandkronor och för broar, liksom för annan protetik.

implantat tänder naturligt fungerande

Ett större arbete kräver ibland längre tid än vad enstaka tandkronor gör, men behandlingen och behandlingstiden lönar sig i form av ett naturligt resultat och tänder som sitter fast när man äter, pratar och skrattar.

Det finns de som menar att man inte ens känner skillnaden mellan de naturliga och implanterade tänderna, för så välfungerande kan implantaten vara.