Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Väldigt aktuellt

Pärlplattemönster – så här pärlar du en hjärtask

Klurar du på vad du ska ge din kära i present? Se hit! Den här hjärtasken i rörpärlor passar bra att ge i present på födelsedagen, morsdag och alla hjärtans dag och är ett pyssel som kan glädja kreatörer i alla åldrar. Inspirationen till asken kommer från Panda Hall Learning Center – visst är pärlplattemönstret helt fantastiskt fint?!

Alla hjärtans dag, pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidéer, barn, barnpyssel, pyssel för barn, pärla, pärlor, rörpärla, rörpärlor, pärlplatta, pärlplattor, pärlplattemönster, HAMA, ask, 3D, hjärta, hjärtformad ask, hjärtask

Det här materialet behöver du till hjärtasken

 • Röda rörpärlor
 • Lila rörpärlor
 • Vita rörpärlor
 • 1 hjärtformad pärlplatta
 • 1 nål
 • Nylontråd
 • 1 sax
 • 1 strykpapper alternativt 1 bakplåtspapper
 • 1 strykjärn

Så här pärlar du hjärtasken

 1. Fyll först hela pärlplattan med de röda rörpärlorna. Stryk pärlplattan. Nu har du gjort bottnen till hjärtasken.
 2. Fyll återigen hela pärlplattan med rörpärlor. Gör ett mönster med de röda och vita pärlorna. Stryk pärlplattan. Nu har du gjort askens lock.
 3. Nu ska du bara pärla på den yttersta raden på pärlplattan. Fyll ytterkanten med de lila rörpärlorna och stryk. Upprepa momentet tills du har fem stycken lila och hjärtformade ramar.
 4. Ännu en gång – pärla bara på den yttersta raden på pärlplattan. Fyll ytterkanten med de röda rörpärlorna. Observera att du bara behöver en röd och hjärtformad ram till hjärtasken.
 5. Lägg de fem lila hjärtramarna på den helröda bottenplattan och lägg sedan den röda hjärtramen på de lila ramarna. (Du ska totalt ha sju hjärtlager).
 6. Klipp en bit nylontråd, trä den genom en nål, gör en knut längst ner på tråden, sy genom de olika lagren så att askens olika delar fästs i varandra (sy alltså upp och ner genom hålen i rörpärlorna) och knyt en knut på tråden när samtliga delar är på plats. Klipp bort den överblivna nylontråden.
 7. Lägg på det hjärtformade locket – sådär nu har du gjort en hjärtask att antingen förvara dina egna småsaker i eller att ge bort som present!

Källa: Panda Hall Learning Center.
Bild: © Panda Hall Learning Center.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.