Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Väldigt aktuellt

Pyssla med garn! Så gör du världens gulligaste kärleksmonster inför Alla hjärtans dag

Skapa ett kärleksmonster inför Alla hjärtans dag! Det är sajten Eighteen25 som ligger bakom det här tipset på hur du kan pyssla en alldeles egen maskot att hylla kärleken med. Såväl gammal som ung kommer ha glädje av den här gulliga krabaten i garn – visst är det svårt att inte bli alldeles genomkär när man ser allt ”hår” och hjärtantennerna? 

Alla hjärtans dag, pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidéer, barn, barnpyssel, pyssel för barn, monster, garn, garnboll, pom pom, garnmonster, kärleksmonster, maskot, kärleksmaskot, garnpyssel, pyssel med garn

Det här pysselmaterialet behöver du för att kunna göra ett kärleksmonster i garn

 • Garn i valfri färg/valfria färger
 • 1 bit kartong (att linda garnet runt)
 • Piprensare i valfri färg/valfria färger
 • 1-3 pysselögon
 • 1 limpistol
 • 1 pappersmugg/pappersglas
 • 1 mönstrat pappersark
 • 1 sax alternativt 1 hjärtstans

Så här gör du det urgulliga kärleksmonstret i garn

Alla hjärtans dag, pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidéer, barn, barnpyssel, pyssel för barn, monster, garn, garnboll, pom pom, garnmonster, kärleksmonster, maskot, kärleksmaskot, garnpyssel, pyssel med garn, instruktioner, bildinstruktioner

 1. Vira garnet runt kartongbiten (på längden) mellan 150 och 200 gånger.
 2. Lägg kartongbiten med garnet på ena sidan. Knyt en bit garn runt mitten och på en av sidorna av det virade garnet så att det hålls på plats.
 3. Vänd på kartongbiten med garnet så att knuten hamnar nedåt mot underlaget. Klipp igenom garnet på mitten för att få till en så kallad pom pom. (Se bilden här ovanför för en tydlig beskrivning av hur du ska göra din pom pom.)
 4. Vänd en pappersmugg uppochner och limma med hjälp av limpistolen din pom pom på muggens topp. Nu har du fått till kärleksmonsterkroppen.
 5. Gör en till pom pom, men vira garnet runt kartongbitens kortända den här gången. Satsa på att göra någonstans mellan 20 och 30 varv. Denna pom pom ska vara kärleksmonstrets hår.
 6. Limma kärleksmonsterhåret högst upp på monstrets kropp.
 7. Limma pysselögonen – du kan ha hur många du vill (!) – på kärleksmonstrets ansikte.
 8. Forma piprensare till ett par antenner och limma dem på kärleksmonstrets huvud.
 9. Klipp eller stansa ett par minihjärtan ur det mönstrade pappersarket och limma dem på antennerna. Vilket gulligt kärleksmonster du har gjort till Alla hjärtans dag!

Källa: Eighteen25.
Bild: © Eighteen25.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.