Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

Planera ett 1-årskalas – här har du 9 tips!

Nu var det alltså dags att planera ditt barns 1-årskalas. Tiden går fort! Varje födelsedagskalas är förstås unikt men det finns ändå vissa saker som återkommer inför varje sådant tillfälle. För att underlätta planeringen kommer här 9 saker du kan tänka på – läs tipsen!

planera 1-årskalas tips
  1. Tid: När ditt barn piggast och gladast? Försökt att planera kalaset runt den tiden på dagen.
  2. Gäster: Eftersom din 1-åring fortfarande är ganska liten räcker det oftast gott och väl med ett mindre kalas där du bjuder in de närmaste.
  3. Tema: Om du vill kan du välja ett tema för kalaset. Tänk på något som din 1-åring älskar, som till exempel ett djur eller en figur.
  4. Mat: Se till att ha lämplig mat för både barn och vuxna. Ta hänsyn till allergier och specialkost. Då det ändå är ett 1-årskalas är det viktigt att ha barnvänliga matalternativ, som frukt, grönsaker och någon form av kaka. Kanske kan du göra en frukttårta i stället för gräddtårta?
  5. Dryck: Förutom kaffe, te och läsk för er vuxna kan det vara bra att ha framme vatten och saft för barnen.
  6. Dekorationer: Använd enkla dekorationer som ballonger, girlanger och vimplar för att göra kalaset festligt. Du kan matcha dekorationerna med festens tema.
  7. Aktiviteter: Ha någon enkel lek och/eller aktivitet som barnen kan delta i. Du kan till exempel en fiskedamm eller skattjakt där barngästerna kan få fiska upp eller leta fram var sin godispåse.
  8. Presentöppning: Eftersom 1-åringar inte riktigt förstår konceptet med presenter kan du välja att öppna presenterna efter kalaset när barnet är mer avslappnat. Oavsett om presenterna öppnas på eller efter kalaset kan du behöva hjälpa till.
  9. Fotografering: Se till att ta massor av foton på ditt barn och gästerna! 1-årskalas firar man bara en gång i livet och det är minst sagt en minnesvärd tid.

Det här var 9 tips för att planera ett 1-årskalas, stryk och fyll på listan så att den passar dina egna behov. Med detta önskar vi dig ett riktigt mysigt första födelsedagskalas för ditt barn.