Kroppen & Kurer Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Så gör du en vacker och nyttig frukttårta steg-för-steg

recept frukttårta
När man ser frukt så här är det svårt att tänka sig vackrare ingredienser.

En efterrätt som även småbarn kan äta och som är lika nyttig som den är god? Ja, tack! Med få medel kan du skapa en vacker frukttårta – hur då?

Att göra en vacker frukttårta är ett utmärkt sätt att skapa en läcker och nyttig efterrätt som ser fantastisk ut och som smakar underbart. Genom att välja färgglada frukter, arrangera dem på ett kreativt sätt och att använda en tårtform kan du skapa en vacker tårta inför nästa kalas. Så här kan du gå till väga:

tårtdekoration skär ut melonhjärtan med kakform
  1. Använd olika färger och former på frukt för att skapa en vacker tårta.
  2. Skär frukten i jämn storlek för att skapa en bättre balans rent visuellt.
  3. Använd en rund tårtform för att skapa en enkel och elegant form. Du kan också använda en mindre form i mitten för att skapa en krans av frukt runt kanten.
  4. Prova att arrangera frukten i mönster, till exempel en spiral eller en cirkel, för en läcker design. Du kan också använda kakformar för att skapa former som hjärtan eller stjärnor.
  5. Glasera tårtan med apelsin och/eller honung för att ge den en tjusig glans.
  6. Klicka ut eller spritsa creme fraiche, keso, yoghurt eller vispad grädde på tårtan. Det finns veganska alternativ till dessa mejeriprodukter, ifall du vill göra en helt vegansk frukttårta när du ändå har chansen att skapa en dessert för alla.
  7. Dekorera tårtan med blommor, örter och annat fint.
stjärnfrukt dekoration till frukttårta
Stjärnfrukt, eller carambole, har en vacker stjärnform redan från början.

Det här var instruktioner för att skapa en vacker och nyttig frukttårta steg-för-steg. Du kan förstås göra den på många olika sätt. Experimentera loss med färg och form bland frukterna, och hitta dessutom dina bästa smakkombinationer.