Att äta chiafrön har varit populärt i flera år nu. Detta har medfört att chiapudding har blivit en favoritfrukost för många. Det fantastiska med chiafrön, förutom att de kan få fart på en trög mage, innehåller massor av fibrer och antioxidanter etc., är att man kan göra många olika typer av maträtter av och med dem. Det verkar heller inte finnas någon riktig begränsning vad gäller kreativa och goda recept. Proffsbloggaren Minimalist Baker har t.ex. kommit på ett gott och nyttigt recept på en chiapudding med fyllig chokladsmak. Vi på Bättre hälsa, som är helt tokkära i chokladpudding, smaskade såklart på denna chiapudding imorse – delikat!
Du behöver 6 ingredienser för att göra en chiapudding med fyllig chokladsmak
1. 3,5 dl osötad mandelmjölk
2. ca 5 msk chiafrön
3. 4 msk 100-procentig kakao
4. ca 5-9 dadlar
5. ca ½ tsk kanel
6. ca 1 krm havssalt
Såhär gör du chiapudding med fyllig chokladsmak
1. Rör ihop och mixa alla ingredienser förutom dadlarna. Gör helst detta i en mixer.
2. Mixa ner dadlarna i blandningen. Smaka av!
3. Häll upp i fina glas eller bägare.
4. Ställ in blandningen i kylskåpet och låt den stå där över natten.
5. Ta fram din nu färdiga chiapudding och toppa den med bär, granola eller något annat gott.
Bild: © Douglas Wilson / Dollar Photo Club.