Sommartider, hej hej, sommartider! När solen skiner och värmen trycker är det svårt att motstå en svalkande glass. Isglass är visserligen gott men ibland är i alla fall vi på Bättre hälsa sugna på en mer krämig och gräddig glass. Det finns dock ett krux. Redaktionens mage är inte jätteförtjust i laktos. Dessutom är Bättre hälsa vegetarian – så vad göra? Proffsbloggaren Denise Nassar Rice presenterar på bloggen Edible Harmony – ta en titt på den (!) – ett recept på en fräsch, krämig och mjölkfri piña colada-glass som räddar vår sommar. Piña colada-glassen tar inte alls lång tid att göra.
Du behöver 5 ingredienser för att göra en fräsch, krämig och mjölkfri piña colada-glass
1. ½ ananas
2. 1 burk kokosmjölk
3. ½ banan alternativt 1 ¼ dl raw macadamianötter eller raw cashewnötter
4. 1 ¼ dl riven kokos eller kokosflingor
5. Raw honung efter smak
Såhär gör du fräsch, krämig och mjölkfri piña colada-glass
1. Skala ananasen och skär den i kuber.
2. Lägg ananaskuberna, kokosmjölken, bananen/nötterna och honungen i en mixer eller s.k. blender och mixa tills ingredienserna blir till en len och krämig glassmet.
3. Blanda sedan ner den rivna kokosen/kokosflingorna i glassmeten. Beroende på hur mycket du vill känna kokoskonsistensen kan du mixa olika länge. Pröva dig fram!
4. Häll glassmeten i antingen glasspinneformar eller i en glassmaskin.
5. Nu ska glassmeten in i frysen!
Pssst! Glassen är supergod att äta till grillade ananasskivor!
Källa: Edible Harmony.
Bild: © scerpica / Dollar Photo Club.