Vegan och helt ljuvlig. I denna sommarfräscha glasspinne med kokos- och limesmak förenas den krämiga kokosmjölken med den syrliga limejuicen. Perfekt för varma kvällar!
Ingredienser
- Osötad kokosmjölk
- Lime
- Valfritt: agavesirap
- Valfritt: riven kokos
Tillbehör
- Mixer
- Pinnglassformar
- Eventuellt glasspinnar
Gör så här
- Häll en valfri mängd kokosmjölk i en mixer.
- Pressa ner en valfri mängd limejuice efter smak.
- Tillsätt eventuellt agavesirap efter smak – men söta inte sönder glassen, som i och med kokosmjölken kommer bli ganska söt i sig själv.
- Blanda samman ingredienserna i mixern.
- Smaka eventuellt av med mera limejuice och agavesirap.
- Häll blandningen i pinnglassformarna, stick ner glasspinnarna och ställ in i frysen till glassen stelnat.
- Bjud vännerna på glassen eller smaska i dig allt själv!
- Tips 1: riv lite skal från limefrukterna och lägg skalen i pinnglassformarna före du häller ner glassmeten i dem.
- Tips 2: strö lite riven kokos i pinnglassformarna före du häller ner glassmeten i dem.