Nu har vi ätit den här salladen med babyspenat, fetaost och jordgubbar flera gånger – och vi är fortfarande lika tagna av de sommarhärliga smakerna.
Ingredienser
- Babyspenat
- Fetaost
- Jordgubbar
- Valfria nötter och fröer såsom mandelspån, sesamfrön och vallmofrön
- Olivolja
- Vitvinsvinäger
- Strösocker
Gör så här
- Skölj babyspenaten.
- Skölj och skiva jordgubbarna.
- Blanda babyspenaten, jordgubbarna och fetaosten till en sallad.
- Blanda lite olivolja, en skvätt vitvinsvinäger, en nypa strösocker och de valfria fröerna i en liten skål. Ställ in i kylskåpet i en timme.
- Rör ner oljeblandningen i skålen med salladen. Blanda.
- Toppa eventuellt med mandelspån.
- Ställ in i kylskåpet 15 minuter före servering.