Kroppen & Kurer Mode & Skönhet Psykologi & Livsstil

Rött läppstift – en tidlös klassiker för röda läppar

Tycker du också att rött läppstift är något av det mest klassiska som finns i modeväg?

rött läppstift en tidlös klassiker inom mode och skönhet
Bild: Marie Wurm via iStockphoto.com

Från Hollywoods röda mattor till vardagens otaliga situationer – röda läppar är och förblir en ikon inom mode och skönhet. Oftast räcker det med den röda färgklicken för att hela utseendet ska få sig ett lyft från topp till tå. Matcha med svart klädsel och festa till outfiten med ett par röda skor. Ja, eller lek loss med färg! Det finns lika många sätt att bära rött som det finns människor.

Rött läppstift är alltid lika aktuellt

Rött läppstift är tidlöst och genomgår alla modeväxlingar med grace. Det är den ultimata makeup-produkten som omedelbart kan förvandla en enkel look till något elegant och sofistikerat. Vare sig det röda läppstiftet har en matt, glansig eller krämig finish har det en unik förmåga att lyfta hela ansiktet och dra uppmärksamhet till leendet.

Så matchar du dina röda läppar

Att matcha röda läppar handlar om balans. När du väljer att lägga så mycket fokus på läpparna brukar det bli snyggast att ha resten av sminket relativt nedtonat. En lätt foundation, en neutral ögonskugga och en tunn eyeliner kan vara allt som behövs. För en mer dramatisk kvällslook kan du addera mascara och en subtil ögonskugga i varma toner för att komplettera de röda läpparna.

tips för röda läppstift på läpparna
Bild: inarik via iStockphoto.com

Vad gäller kläder är svart, vitt och guld säkra kort som alltid passar bra ihop med rött läppstift. För en mer vågad och modern stil kan du experimentera med plagg i djärva färger som blått eller grönt. Tänk dock på att röda läppstift i regel är effektfulla accessoarer i sig, så välj kläder som framhäver i stället för konkurrerar med läpparnas färg. På lekfullt humör? Matcha med ett par röda skor eller en röd väska.

Det finns många olika röda nyanser

Det finns en röd nyans för varje hudton. Du som brukar ha röda läppar har säkert redan erfarit detta. Tack vare de många olika nyanserna är läppstiftet mångsidigt. För ljusare hudtoner kan kallare röda nyanser som har en blå underton vara smickrande. Medeltoner passar ofta bra ihop med knalligt röda körsbärsnyanser, medan mörkare hudtoner lyser upp med varma och djupa nyanser av rött. Prova helt enkelt olika röda läppstift för att hitta den variant som kompletterar din hudton bäst.

Röda läppstift lyser upp hela ansiktet

Rött läppstift lyser upp bärarens ansikte på ett alldeles visst sätt. Det drar uppmärksamheten till leendet och kan vara en enkel men effektiv metod för att uttrycka personlighet och stil. Röda läppar ger dessutom känsla av elegans och sofistikation, vilket gör det till ett perfekt val för såväl vardag som fest.