Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Så enkelt packar du flyttlådor steg-för-steg

Genom att packa flyttlådor på rätt sätt kan du undvika onödiga skador på dina ägodelar och dessutom göra flytten mer organiserad. Hur packar du då lådorna rätt? Det är faktiskt ganska enkelt…

tips för att packa flyttlådor rätt

Ja, det finns många fördelar med att lägga energi på flyttpackningen. När bohaget väl är packat går både själva flyttningen och uppackningen betydligt smidigare. Den extra omsorgen du lägger på att slå in och packa ner föremålen gör att prylarna tål mer när de transporteras mellan bostäderna. Så här kan du gå till väga när du ska packa i flyttlådor:

  1. Anpassa storleken på flyttlådan utifrån föremålens tyngd. För tunga prylar brukar mindre flyttlådor fungera bättre och när du ska packa lätt kan stora lådor vara bäst.
  2. Börja med att stärka lådornas botten med hjälp av kraftig och tålig tejp.
  3. Skydda föremålen med hjälp av bubbelplast, silkespapper, tidningspapper och så vidare. Du sveper packmaterialen runt prylarna innan du lägger dem i lådan.
  4. Lägg det tyngsta i botten. Packar du tvärtom riskerar de lätta föremålen att få sig en törn.
  5. Packa ner ett rum i taget för en mer organiserad flytt. De saker som ska till köket lägger du i samma lådor, och så vidare, och så vidare.
  6. Fyll ut tomrummen i flyttlådorna genom att stoppa mer packmaterial alternativt handdukar eller filtar mellan sakerna. På så sätt ligger de där de ska när flyttlådorna konkas runt.
  7. Förslut lådorna med kraftig och tålig tejp.
  8. Märk lådorna genom att skriva vad de innehåller och till vilket rum de ska. Du kan köpa billiga märkpennor i den vanliga livsmedelsbutiken.

Det här var enkla tips för att packa flyttlådorna på ett bra och smidigt sätt. Lycka till med flytten!