Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

10 saker en flytt kan föra med sig – både på gott och ont

Ska du flytta? Då har du kanske erfarit en myriad av känslor? För det mesta är en flytt något positivt, samtidigt kan den ge upphov till stress och saknad. Här har du 10 saker en flytt kan föra med sig – både på gott och ont!

10 saker en flytt kan föra med sig
  1. En flytt kan innebära en nystart. Du får en ny bostad, ny plats och nya grannar. Ibland är det skönt att börja om i livet, vilket du på sätt och vis gör när du flyttar.
  2. Stress och oro är vanliga känslor inför en flytt. Packning, bärning, städning och allt annat som hör flytten till medför trots allt merjobb. Man vet inte heller hur det kommer bli på det nya stället. Det är inte ovanligt att känna ängslan inför nya saker.
  3. Fysisk ansträngning är nästan oundvikligt när man flyttar. Bara en sådan sak som att packa ner och upp grejerna kräver ett och annat handtag. Men så är det ju också själva flytten av lådorna och möblerna – den kan bli tung. Tack och lov att man kan anlita flytthjälp! Puh.
  4. Kostnader är en annan oundviklig aspekt av en flytt. Kanske har du valt att flytta för att spara pengar i det långa loppet? Då kan det förstås vara värt att betala de extra flyttkostnaderna, som är engångskostnader, och sedan få mer pengar över varje månad.
  5. En flytt kan innebära mer yta. När man vuxit ur den gamla bostaden är det skönt att få mer växtkraft i ett nytt hem. (Flytten kan även ge mindre yta, men det är kanske just det du behöver utifrån var du befinner dig i livet.)
  6. Flytten kan ge en trädgård, ett garage eller en ateljé… Helt enkelt en plats där du kan satsa på din stora passion i livet.
  7. Många flyttar för att få en större trygghet. Det kan innebära en flytt bort från tungt trafikerade vägar (om man har småbarn) eller bort från ett stökigt område.
  8. Att få ökad tillgänglighet i bostaden är ett annat skäl för en flytt. När man blir äldre är höga trappor och trösklar kanske inte det ultimata. Närhet till affär, sjukvård och annat viktigt kan också kännas tryggt.
  9. Nostalgiska känslor, och så även saknad, är inte ovanligt vid en flytt. Att släppa taget kan vara en stor utmaning i livet. Vetskapen att man kommer flytta till nya roliga möjligheter gör det hela lättare. Allt har sin tid i livet och visst är det fint att kunna minnas hur bra man haft det i sitt förra hem?
  10. En flytt medför alltid förändringar och möjligheter, vare sig du flyttar från stad till land, från kust till inland eller från villa till lägenhet.

Det här var 10 exempel på saker en flytt kan föra med sig – vilka av dem känner du igen dig i?