Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil

Så väljer du flyttfirma – och fördelarna med att anlita en

hitta flyttfirma

Du måste inte genomföra flytten på egen hand. Tvärtom finns hjälp att få. I den här guiden kan du läsa om hur man väljer flyttfirma, liksom om vilken flytthjälp firman kan ge. Tack vare RUT-avdrag kan du dessutom anlita hjälpen för en överkomlig kostnad. Fortsätt läsa för att få tips!

jämföra flyttfirmor
Bild: © Ketut Subiyanto via Pexels

Vad spännande att du har en flytt framför dig! Det innebär ju att du snart kommer vara med om ett nytt skede i livet, och kanske till och med att du kommer flytta till din drömbostad. Du kan göra många olika saker för att underlätta flytten. Ju tidigare du börjar packa, desto smidigare kommer flytten troligen bli. Packa ett rum i taget och märk lådorna tydligt så blir det enklare att transportera och packa upp sakerna i den nya bostaden.  

Fördelar med att låta en flyttfirma hjälpa dig

Vare sig du ska flytta över sakerna själv eller låta en flyttfirma göra det åt dig är det alltid en bra idé att packa ”rätt” från början. Du kommer garanterat vara tacksam för att du la ner den extra omsorgen på packningen när du väl ska packa upp igen.

Även om du organiserar packningen fantastiskt smart och effektivt ska flytten ändå genomföras. Det innebär att du kommer åka fram och tillbaka med mängder av flyttlådor, om du nu inte har ett släp eller en skåpbil, alternativt hyr något av dem.

jämföra flytthjälp
Bild: © Ketut Subiyanto via Pexels

På en jämförelsetjänst som hittaflyttfirma.se kan du i stället begära offerter från en rad olika flyttfirmor, som sköter flytten åt dig. Med tanke på att många av dem har RUT-avdrag blir det inte nödvändigtvis så mycket dyrare att anlita flytthjälp än att hyra en skåpbil.

Andra givna fördelar är att du slipper bära och lyfta tunga möbler, liksom du kan anpassa själva flytten utifrån det faktiska flyttdatumet. Om du ber släkten och vännerna om hjälp kan du behöva vänta till en dag när alla kan.

Viktiga frågor inför att du ska anlita flytthjälp

Det är alltid lika bra att jämföra flyttfirmor innan du slår till – men mer om det längre fram i artikeln! För en lyckad jämförelse måste du nämligen först ha några gemensamma utgångspunkter. Nedanför följer exempel på viktiga frågor du kan ställa dig inför att du ska anlita flytthjälp:

  • Vilka flyttfirmor finns i närheten?
  • Verkar flyttfirman seriös – vad säger recensionerna om den?
  • Kompenserar flyttfirman för eventuella skador på möblerna och prylarna, alternativt för felaktigt utförda uppgifter?
  • Vilka andra tjänster erbjuder flyttbolaget – gör det exempelvis flyttstädning?
  • Gör flyttbolaget RUT-avdrag på tjänsterna?
  • Vad kostar flytthjälpen i förhållande till likvärdiga tjänster på orten?

Därför är det bra att jämföra flyttfirmor

Det har både blivit enklare och svårare att hålla koll på företag. Enkelt för att det sannolikt finns recensioner online, svårt för att man själv måste läsa igenom recensionerna. Men så finns det ju också kostnadsfria tjänster för att exempelvis jämföra flyttfirmor, och hittaflyttfirma.se är en av dem.

När du använder en jämförelsetjänst samlar den informationen åt dig i en överskådlig lista, i vilken även kostnaden framgår. Du får med andra ord offerter, som du i lugn och ro kan gå igenom. Om du inte skulle känna dig nöjd med offerterna är det inget som tvingar dig att välja en av tjänsterna.

Du kan så klart göra din egen research. Googla efter flyttfirmor på orten och ring runt och kolla vad de tar för tjänsterna. Utgå gärna från listan med viktiga frågor här ovanför för att veta vad du ska titta närmare på. Kort och gott vinner du både kvalitet och kostnad på att jämföra flyttfirma med flyttfirma, därför är det bra att göra det.

Skräddarsydd flytthjälp av en flyttfirma

Varje flytt är unik, så är även fallet med den flytt du ska göra. Olika kunder behöver olika mycket flytthjälp, och det här är en av anledningarna till att många flyttfirmor erbjuder skräddarsydda helhetslösningar.

Förutom att få hjälp att transportera bohaget från punkt A till punkt B kan du få hjälp med flyttpackningen och flyttstädningen. Om flytten sker till följd av ett dödsfall kan flyttfirman i många fall ombesörja hela processen kring dödsbostädning och dödsbotömning.

Förhoppningsvis sker flytten under gladare omständigheter, så med detta önskar vi dig en rolig flytt som går snabbt och smidigt.