Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Skapa med frukt! Så gör du en åttaarmad bläckfisk av jordgubbar

Det är kul att skapa med frukt. Fint blir det också. Se till exempel den här åttaarmade bläckfisken som är gjord av jordgubbar: (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

frukt, frukter, mat, fruktstund, göra mat rolig, kreativ mat, pyssel, pyssla, pysseltips, leka med mat, pyssla och lek, familj, barn, barnpyssel, pyssel för barn, familjepyssel, skola, fritids, förskola, jordgubbe, jordgubbar, bläckfisk, åttaarmad bläckfisk, bläckfiskarmar

Det här behöver du till den åttaarmade bläckfisken

  • 2 jordgubbar
  • Eventuellt 2 pysselögon och ätbart lim
  • 1 kniv
  • 1 tallrik eller ett fat

Så här gör du bläckfisken av jordgubbar

  1. Placera den ena jordgubben på tallriken eller fatet. Limma eventuellt ett par pysselögon på jordgubben så att bläckfisken får ett tydligt ansikte.
  2. Skiva den andra jordgubben i åtta lika stora delar – det vill säga till bläckfiskarmar – och placera ut dem runt den hela jordgubben i enlighet med bilden ovanför. Pysslat och klart! Upprepa momentet tills du har gjort precis så många bläckfiskar du vill äta och/eller bjuda på.

Inspireras mera!

kokbok för barn

baka med barn

pärlplattemönster

Bild: © DadoPhotos / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.