Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Skapa med frukt! Så gör du en fisk av en clementin

Det är kul att skapa med frukt. Fint blir det också. Se till exempel den här fisken som är gjord av en clementin: (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)frukt, frukter, mat, fruktstund, göra mat rolig, kreativ mat, pyssel, pyssla, pysseltips, leka med mat, pyssla och lek, familj, barn, barnpyssel, pyssel för barn, familjepyssel, skola, fritids, förskola, jordgubbe, jordgubbar, clementin, vindruvor, fisk, guldfisk

Det här behöver du till fisken

 • 1 clementin
 • 5 vindruvor (till dekoration)
 • 1 liten bit morot (till dekoration)
 • 1 svart penna med livsmedelsfärg (valfritt)
 • 1 kniv
 • 1 tallrik

Så här gör du fisken av en clementin

 1. Bryt fem klyftor från clementinen.
 2. Lägg återstoden av clementinen på tallriken. Den ”bulliga”/runda formen ska vara uppåtvänd. (Se bilden ovan för ytterligare inspiration.)
 3. Dela en av klyftorna i två halvor. Fixa fenorna och stjärten av klyftorna i enlighet med bilden ovanför. Använd de två klyfthalvorna till fiskens fenor och de resterande hela clementinklyftorna till stjärten.
 4. Gör både ett fisköga och bubblor genom att dela vindruvorna på mitten. Måla eventuellt en pupill på fiskögat med hjälp av en svart penna med livsmedelsfärg. Placera ut vindruvshalvorna i enlighet med bilden ovanför.
 5. Forma en bit morot till fiskmun med hjälp av kniven och placera ut munnen i enlighet med bilden ovanför. Pysslat och klart!

Inspireras mera!

kokbok för barn

baka med barn

pärlplattemönster

Bild: © DadoPhotos / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.