Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Skapa med frukt! Så gör du en krabba av äpple och jordgubbe

Det är kul att skapa med frukt. Fint blir det också. Se till exempel den här krabban som är gjord av äpple och jordgubbe: (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

frukt, frukter, mat, fruktstund, göra mat rolig, kreativ mat, pyssel, pyssla, pysseltips, leka med mat, pyssla och lek, familj, barn, barnpyssel, pyssel för barn, familjepyssel, skola, fritids, förskola, jordgubbe, jordgubbar, äpple, krabba, krabbor

Det här behöver du till krabban

 • 1 äpple
 • 1 jordgubbe
 • 2 pysselögon (valfritt)
 • Ätbart lim (valfritt)
 • 1 kniv
 • 1 tallrik eller fat

Så här gör du krabban av äpple och jordgubbar

 1. Ta en noggrann titt på bilden här ovanför för att få inspiration till hur du kan göra krabban av äpple och jordgubbar.
 2. Dela äpplet i två halvor och ta bort kärnorna. Lägg sedan den ena halvan med den platta delen nedåt på tallriken eller fatet.
 3. Skär liksom forma krabbans ben ur den andra äpplehalvan och placera dem enligt bilden ovanför. Du kan såklart göra tio ben i stället för åtta.
 4. Snoppa jordgubben och dela den i två halvor. Forma halvorna till två krabbklor, med andra ord enligt bilden ovanför. Placera klorna på tallriken eller fatet.
 5. Limma eventuellt ett par pysselögon på krabbans kropp av äpple. Det här kan du göra med ett ätbart lim. Pysslat och klart!

Inspireras mera!

Bild: © DadoPhotos / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.