Barnsida: Pyssla & Lek! Påsktema Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Skapa med frukt! Så gör du en kyckling av clementin och morot

Det är kul att skapa med frukt. Fint blir det också. Se till exempel den här kycklingen som är gjord av clementin och morot: (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

frukt, frukter, mat, fruktstund, göra mat rolig, kreativ mat, pyssel, pyssla, pysseltips, leka med mat, pyssla och lek, familj, barn, barnpyssel, pyssel för barn, familjepyssel, skola, fritids, förskola, clementin, morot, morötter, kyckling, påskkyckling, mat, påskmat, påsk, påskpyssel

Det här behöver du till kycklingen

  • 1 clementin
  • 1 bit morot
  • 1 vindruva
  • 2 blåbär, korinter eller en svart penna med livsmedelsfärg
  • Eventuellt ätbart lim
  • 1 kniv
  • 1 tallrik eller fat

Så här gör du kycklingen av clementin och morot

  1. Skala clementinen och placera den på tallriken eller fatet.
  2. Skala en morot och skär en bit från den. Forma biten till en [tupp]kam, en näbb och till kycklingfötter. Placera ut och fäst eventuellt morotsbitarna/kycklingdelarna med hjälp av ätbart lim enligt bilden ovanför.
  3. Skär bort ändarna från en vindruva och fäst ett blåbär eller en korint på respektive vindruvsände. Det går bra att använda ätbart lim till detta. Fäst nu även vindruvsändarna ovanför näbben så att kycklingen får ett par ögon. Pysslat och klart! Upprepa momentet tills du kan bjuda på ett helt gäng smarriga fruktkycklingar.

Inspireras mera!

Bild: © DadoPhotos / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.