Kroppen & Kurer Mode & Skönhet

Ta hand om håret och värna miljön med ett veganskt schampo

vegansk hårvård solidu

Solidus veganska schampon kombinerar snyggt och naturligt – läs mer här!

veganskt schampo hårdvård

Det blir allt vanligare med veganska hud- och hårvårdsprodukter. Skönhetsprodukterna har fördelen att de oftast är gjorda av naturliga ingredienser, som värnar både människa och miljö.

Att de är veganska innebär också att de är snälla mot djuren. Ett veganskt schampo är fritt från animaliskt innehåll och är inte heller testat på djur, det är därför det benämns veganskt. Med tanke på det kvalitativa innehållet i produkterna är det inte bara veganer som väljer dem.

Tvärtom finns det i dag en stor medvetenhet kring såväl framställningen som innehållsförteckningen. Som medveten konsument vill man sällan nöja sig med mindre än hud- och hårvårdsprodukter som förenar just mjuka ideal med skonsamma ingredienser.

Snyggt och naturligt med Solidus veganska schampon

Schampo- och balsamprodukterna från Solidu är bra exempel på kropps- och hårvård som är växtbaserad och miljövänlig – och så är produkterna dessutom jätte-jättesnygga! Både schampona och balsamerna finns i form av bars.

Dessa bars är gjorda av kallpressade oljor och pulveriserade växter, för att bevara den naturliga näringen i ingredienserna. När du schamponerar håret tillför du därmed välgörande ingredienser för ett starkt, glansigt och fylligt hårsvall.

solidu grandma said shampoo
Solidu Grandma Said. Med en doft av skog.

Eftersom Solidu-produkterna ändå är i form av balsam- och schampobars kan man ju undra hur man använder dem, så hur används dessa bars?

Du gnuggar balsam- eller schampobaren mellan händerna tills den löddrar. Därefter stryker du den över håret och masserar in löddret i såväl hår som hårbotten med hjälp av händerna. Nästan som vanligt schampo – fast mycket stilfullare.

För ja, dessa bars är omsorgsfullt designade inifrån och ut, som du kan se på bilderna här i artikeln. Förpackningarna påminner om kristaller och är gjorda i komposterbara material.

Ett veganskt schampo som inte innehåller plast

Ett snällt schampo bör lämna ett ytterst litet avtryck på miljön, om ens något avtryck alls. Som skrivet är Solidus förpackningar komposterbara, men även själva schampot bryts lättare ner i och med att det inte innehåller plast.

solidu balance shampoo
Solidu Balance. Mynta och rosmarin i harmoni.

En annan miljöaspekt av ett Solidu-schampo är att produkten är handgjord och tillverkas i relativt liten skala. Det här är alltså inga massproducerade skönhetsprodukter, utan de skapas utifrån efterfrågan och visionen att kunna ge en färsk och fräsch upplevelse.

Med andra ord finns det ett miljötänk också i tillverkningsprocessen.

5 starka skäl att välja växtbaserade schampon

Avslutningsvis… Vilka är de starkaste skälen till att välja växtbaserade schampon i stil med de från Solidu eller från ett liknande märke?

  1. De veganska schampona innehåller vanligen skonsammare ingredienser.
  2. Många av hårvårdsprodukterna har enbart naturliga ingredienser och lämnar därför efter sig färre rester. De är helt enkelt miljövänligare, åtminstone i många av fallen.
  3. Produkterna innehåller inga animaliska ingredienser, och det här är förstås viktigt för praktiserande veganer.
  4. Framställningen av schampona är många gånger etisk på så sätt att produkterna inte testas på djur. Även detta är en viktig aspekt för den som är vegan.
  5. De växtbaserade schampona är bra för håret och om du har känslig hårbotten kan de naturliga ingredienserna vara ett mildare alternativ än produkter med onödiga kemikalier – så länge du inte är allergisk mot någon av ingredienserna. Men då väljer du förstås ett annat schampo. De lite mer kvalitativa märkena, som Solidu, satsar på att skapa förstklassiga hårvårdsprodukter som ger håret och hårbottnen näring. Näringen bidrar i sin tur till ett frisk och blankt hår.