Kultur & Kuriosa

Upplev två storslagna fantasyvärldar på tv hösten 2022!

Hösten 2022 får vi åter igen uppleva två av tidernas storslagnaste fantasyvärldar på tv: J.R.R. Tolkiens Middle-Earth (Midgård) i The Rings of Power (Maktens ringar) och George R.R. Martins Westeros (Västeros) i House of the Dragon. Hur taggad är du inför äventyren?

fantasyvärldar på tv hösten 2022
Bild: © adrianvalentino via Pixabay

HBO Maxs House of the Dragon skildrar tiden före händelserna i George R.R. Martins Game of Thrones, Kampen om järntronen. Tv-serien hade Sverigepremiär den 22 augusti och i dag släpps det tredje avsnittet. I serien följer vi kungahuset Targaryen under dess storhetstid, och den unga, drakridande prinsessan Rhaenyra sticker redan ut som berättelsens hjälte. En rad intriger har utspelat sig, det här är maktspel på bästa nivå.

Prime Videos The Rings of Power har varit en av helgens stora nyheter. Även i det här fallet skildras det som hände före huvudberättelsen, det vill säga händelserna före tiden för Lord of the Rings, Sagan om ringen. J.R.R. Tolkiens Silmarillion är tv-seriens stora inspirationskälla, och det här verket rymmer berättelser om alvernas och dvärgarnas begynnelsetid. En sak kan du i alla fall räkna med: En otroligt välgjord fantasyvärld som imponerar rent visuellt. Det är ljuset mot mörkret i ett magiskt möte, och du får åter möta Elrond och Galadriel.

I en krisande värld kan det vara skönt med lite verklighetsflykt till andra världar.