Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

Vad sägs om att besöka någon av dessa 9 tyska städer?

Det finns många fina tyska städer som är trevliga att besöka – här har du 9 av dem!

Att resa till Tyskland är alltid lika smidigt. Det går att åka dit med såväl bil som färja. Tysklandsfärjorna avgår dagligen och om du är beredd att köra till Danmark kan du enkelt ta en av färjorna därifrån. Det innebär att du har Tysklands förtjusande städer inom räckhåll.

1. Berlin

tyska städer berlin
Bild: © elxeneize via iStockphoto.com

Berlin är Tysklands huvudstad. Som sådan bjuder den på alla tänkbara upplevelser. Du kan besöka museer och teatrar, musik- och sportevenemang samt barer och restauranger. Vandra på historiespäckade gator och lär dig mer om bland annat 1900-talshistoria.

2. Lübeck

tyska städer lübeck
Bild: © Rudolf Ernst via iStockphoto.com

Den tyska staden Lübeck är känd för sina pittoreska kullerstensgränder. Stadskärnan är till och med världsarvslistad eftersom de medeltida anorna är så välbevarade. Hit kan du åka på en mysig julmarknad, och vet du? Det är inte ens svårt att ta sig till Lübeck. Hoppa på en av färjorna till Travemünde så hamnar du cirka 20 km utanför Lübecks centrum.

3. Kiel

tysk stad kiel
Bild: © taranchic via iStockphoto.com

Kiel är en klassisk hamnstad i Östersjön. Därför präglas platsen av en maritim känsla. Du kan ta färjan från Göteborg till Kiel och på så vis hamna mitt i staden.

4. Hamburg

tysk stad hamburg
Bild: © bluejayphoto via iStockphoto.com

Hamburg är den näst största staden i Tyskland. Om du gillar ett rikt nattliv kommer du säkerligen trivas under ditt besök hit. Även denna tyska stad präglas av hamnmiljö.

5. München

tyska städer münchen
Bild: © f11photo via iStockphoto.com

München är också en av de största tyska städerna. Nummer tre i storleksordningen, närmare bestämt. Denna stad är känd för mycket men kanske allra främst för sin årliga Oktoberfest.

6. Dresden

tyska städer dresden
Bild: © frankpeters via iStockphoto.com

Dresden anses vara en av Tysklands vackraste städer. Dessvärre drabbades staden hårt under andra världskriget. Ändå finns mycket av den gamla skönheten kvar. För mys i en lagom stor stad och i en stad med mycket historia är detta ett ypperligt val.

7. Rostock

tyska städer rostock
Bild: © scanrail via iStockphoto.com

Rostock är en gammal Hansastad som är känd för sin historiska arkitektur. Här finns charmiga gränder med kullerstensgator och medeltidshus.

8. Köln

tyska städer köln
Bild: © sborisov via iStockphoto.com

Den tyska staden Köln har egentligen allt man kan önska sig av en storstad och är samtidigt inte så stor att man behöver stressa för att hinna med allt under ett kortare besök. Därför brukar Köln beskrivas som en mycket bra weekendstad. Även här hittar du ett historiskt centrum, och inte bara det: Staden ligger vid Rhenfloden.

9. Frankfurt

tysk stad frankfurt
Bild: © RudyBalasko via iStockphoto.com

Frankfurt är en modern tysk stad, ett pulserande finanscentrum som platsen är. Vill du ha en prisvärd semester med puls? Då är just Frankfurt ett bra alternativ.