Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

10 saker att göra på stranden – nästan oavsett årstid

Vilka 10 saker kan du göra på stranden oavsett årstid?

10 saker att göra på stranden

Sommar som vinter, stranden är alltid lika härlig. Oavsett tiden på året finns bjuder Sveriges stränder på mängder av aktivitetsmöjligheter. Du måste trots allt inte begränsa en picknick eller ett bad till sommaren. En av fördelarna med att göra strandaktiviteter när det inte är högsäsong är att du kan få ha det mesta av den väldiga ytan för dig själv, och det är ju inte så dumt.

  1. Du kan bada. Om du inte har något emot att kallbada kan du bada året runt. Många tar ett kallbad av hälsoskäl. Det finns anläggningar med bastu, så att du både kan bada och basta vid havet.
  2. Du kan fika. Har du tänkt på att hur gott maten smakar i den friska luften? Det har inget med årstiden att göra, utan mer med hur maten kryddas av en utomhusvistelse. Och så får man bra aptit av rörelse! Fika på stranden kan du också göra året runt. Du kan till och med grilla mat, som korv med bröd, vintertid.
  3. Du kan träna. Sanden på stranden bjuder på ett tuffare motstånd än andra underlag. Därför kan du med fördel förlägga delar av din löpträning dit.
  4. Du kan leka. En tom strand? mycket lekyta, vare sig du spelar tre-i-rad i sanden eller leker tafatt.
  5. Du kan samla. Snäckor, stenar och tång kan samlas när som helst på året. Blåsten brukar driva in nya skatter,
  6. Du kan sporta. Beachvolley måste ju inte begränsas till sommaren, och inte heller strandfotboll eller strandtennis.
  7. Du kan meditera. Titta på solnedgången och/eller vågorna, få saker är så meditativa som det.
  8. Du kan skapa. Sandslottsbygge och strandpyssel är inte heller beroende av årstid.
  9. Du kan promenera. En promenad längs stranden är avkopplande och ger dessutom extra mycket motion, tack vare motståndet som finns i sanden.
  10. Du kan surfa. Surfing är inte så årstidsberoende som det är väderberoende. Tack vare att det finns olika sorters surfing krävs också olika sorters väder. Vindsurfing, kite surfing och vanlig surfing görs med fördel i blåsigt väder. SUP, eller stand-up paddle görs däremot på lugnt vatten.

Det här var 10 tips på saker du kan göra på stranden nästan när som helst på året. Vilken strandaktivitet tycker du om att göra?