Psykologi & Livsstil

4 platser för paus i London

Är du också sugen på att resa bort från alla måsten och ta ett flyg till storstaden? London lockar varje år mängder av turister som vill njuta av pulsen, gå på teater och shoppa loss. För att bli verkligt utvilad under semestern, passa på att besöka en av Londons oaser! Bättre hälsa har listat fyra platser där du kan ta en paus från bilarna och det något jäktande tempot.

1. Hyde ParkHyde Park, Serpentine Bridge

Du behöver inte vara ett fan av kärleksromaner som utspelar sig i en 1800-talsmiljö för att besöka Londons mest kända park: Hyde Park. Ta en promenad i grönskan eller dröm dig bort till svunna tider medan du tar en fika med utsikt över en sjö. Hyde Park erbjuder ett varierat friluftsliv och sevärdheter mitt i centrum. Boka ett hotell med utsikt över parken och få det bästa av två världar.

2. ThemsenThemsen, Westministerpalatset

Med en guidad båttur på Themsen får du en chans att slappna av för en stund och upptäcka staden från ett helt nytt perspektiv. Se Shakespeares The Globe, St Pauls Cathedral och Westministerpalatset samtidigt som fötterna får lite välbehövlig vila. Söker du efter äventyr finns det möjlighet att upptäcka floden genom en paddlingstur.

3. Kensington GardensKensington Gardens, Kensington Palace

Hör småfåglarna kvittra under en picknick i det gröna och lägg märke till ekorrarna som leker i träden. Kensington Gardens förbises ofta till förmån för grannen, Hyde Park, men är väl värd ett besök. Du kommer inte vilja missa den italienska trädgården eller de formidabla byggnaderna. Passa på att dricka afternoon tea på brittiskt vis i Kensington Palaces orangeri när du ändå är här

4. Kew Gardens
Kew Gardens, London

För den trädgårdsintresserade är Royal Botanic Gardens i Kew ett måste. De levande samlingarna omfattar över 40 000 arter, trädgården är inte bara ett forskningscentrum och ett av UNESCOs världsarv utan även en upplevelse utan dess like. Gör besöket till en utflykt och låt landskapen och de historiska byggnaderna i utkanten av London slå dig med häpnad.

Billiga hotell i London som har vacker utsikt över grönområden

Booking.com är ett bra alternativ för dig som söker ett billigt hotell i London med vacker utsikt över såväl parker som vattendrag.

Bilder: © (1) Maksim Budnikov / Shutterstock, (2) TTStudio / Shutterstock, (3) Julietphotography / Shutterstock samt (4) Kiev.Victor / Shutterstock. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.