Kroppen & Kurer Mode & Skönhet Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

5 enkla tips för att ha en spadag hemma

Att ha en spadag hemma kan vara en avkopplande och uppfriskande upplevelse som hjälper dig att slappna av och stärka välbefinnandet – och så behöver det inte heller kosta skjortan. Här har du 5 tips för att fixa en välgörande spadag med få och enkla medel!

5 enkla tips för att ha en spadag hemma
  1. Skapa en mysig atmosfär genom att dämpa belysningen, tända ljus och spela lugn musik. Se också till att ha ställt fram dina salter och krämer, liksom frukt och vatten, på en bricka innan du startar spadagen.
  2. Börja spadagen med en varm och skön dusch eller bad. Använd skrubb och kräm. Skrubbar är exempel på spatillbehör du kan göra själv. Blanda ihop en saltskrubb eller sockerskrubb av några få köksingredienser. En kroppsskrubb exfolierar huden och är en bra förberedelse inför de andra spabehandlingarna.
  3. Applicera en ansiktsmask. Det finns färdiga masker som du kan köpa eller så kan du, återigen, fixa en egen ansiktsmask genom att röra ihop köksingredienser såsom yoghurt, havregryn och honung – eller varför inte prova banan eller avokado? Experimentera dig fram för att skapa din ideala ”formula”, men kom ihåg att undvika eventuella allergener.
  4. Gör ett fotbad och ta samtidigt hand om händerna och naglarna. Fila och skrubba där det behövs, alltså både på händerna och fötterna. Måla naglarna i en vacker färg. Du måste inte ha ett regelrätt fotbad för att göra detta, utan du kan fylla en spann eller kärl med vatten och salt (exempelvis epsomsalt).
  5. Ge dig självmassage, här och här har du olika exempel på hur du kan massera kroppen och ansiktet. Du kan med fördel använda olika aromaoljor för att göra massagen ännu skönare.

Tänk på att dricka vatten under spadagen och att avvara tid för denna särskilda stund. Stäng av ljudet på mobilen och var så otillgänglig som du skulle vara om du gick på ett riktigt spa. Det här är din stund så sätt dig själv främst.