Focaccia är ett italienskt bröd med en deg som påminner om pizzadagen…
… och det är just likheten med pizza som vi ska ta fasta på i detta superenkla recept. På en del håll i Italien – exempelvis i Rom – beställer du till och med focaccian från pizzamenyn. Du får då in ett bröd med tunn, tunn botten och med en toppning bestående av olivolja, rosmarin och salt. Det är en himmelskt god smakkombination! Och just den här typen av focaccia kan du fixa på bara några minuter, du använder nämligen färdig pizzabotten.
Ingredienser
- 1 färdig pizzabotten (exempelvis Fontanas stenugnsbakade pizzabotten av vete)
- Olivolja
- Rosmarin (både färsk och torkad rosmarin fungerar)
- Salt
Instruktioner
- Ringla olivoljan över pizzabottnen.
- Toppa med rosmarin och salt.
- Grädda din focaccia i ugnen.
- Ät brödet lagom varmt!
Japp, så här enkelt är det alltså att göra egen focaccia i stil med den som serveras på restaurangerna i Rom. På tal om focaccia, vilka italienska rätter gillar du?