Kultur & Kuriosa

Du har väl inte missat säsong 2 av Jane Austens Sanditon?

Hösten 2022 är det så dags för säsong 2 av det uppskattade kostymdramat Sanditon. Du har väl inte missat att det sänds på SVT och strömmar på SVT Play?

jane austen sanditon säsong 2
Bild: © StockSnap via Pixabay

Sanditon är Jane Austens oavslutade verk, och genom åren har andra försökt att ge det slutet det så väl förtjänar. Våren 2020 sändes för första gången en serieversion (2019) av berättelsen i svensk tv. Tanken då var att tv-serien skulle avslutas efter en säsong, men detta väckte ett stort missnöje bland fansen i världen och därför återupptogs produktionen.

Och visst är det svårt att inte kära ner sig i Sanditon? Berättelsen kretsar kring den unga Charlotte Heywood som i början på 1800-talet får följa med en familj till en kurort vid den brittiska kusten, alltså Sanditon. Under sin vistelse där lär hon känna många spännande personer, och inte minst upptäcker hon för första gången den stora kärleken.

Du kan se både säsong 1 och 2 av detta kostymdrama på SVT Play. Om du gillar stormiga förälskelser i stil med Familjen Bridgerton och Stolthet och fördom kommer du inte bli besviken på Sanditon. Höstmyset 2022 är räddat.