Pyssel & Kreativitet

Hälsotips: Måla dig till lugn och ro med Johanna Basfords målarbok Hemliga trädgården

Att måla i målarböcker för vuxna är en hälsotrend i Europa och USA. En av anledningarna till att färglägga upprepande mönster och mandala har blivit så populärt är att det är avkopplande att måla. Illustratören Johanna Basfords målarbok Hemliga trädgården hör till en av de mer kända målarböckerna för vuxna. I denna målarbok varvar hon trädgårdsmotiv med blomstermandala.

Målarbok för vuxna, Johanna Basford, Hemliga trädgården(Bildkälla.)

En av den moderna psykologins anfäder C. G. Jung ansåg redan i början på 1900-talet att färglägga mandala kunde minska stress och oro hos hans patienter och därmed göra dem mer avslappnade. Idag är målarböcker för vuxna anti-stress-hjälpmedel och enkla knep att ta till när man behöver en stunds lugn och ro. De olika mönstren och bilderna i Hemliga trädgården stimulerar dessutom till ökat fokus och koncentration.

Mandala - Johanna Basford, Hemliga trädgården(Bildkälla.)

Minskad stress och oro liksom ökat fokus och koncentration leder till att det blir lättare att närvara. Därför används målarböcker för vuxna, och icke desto mindre Hemliga trädgården av Johanna Basford, även som redskap för mindfulness.

Johanna Basford är en brittisk illustratör och konstnär som framför allt använder sig av bläck och pennor när hon illustrerar. Hon är utbildad inom textilkonst och just kärleken till textilmönster är genomgående i Hemliga trädgården.

Målarboken Hemliga trädgården, som också är Johanna Basfords första målarbok för vuxna, har sålt i miljontals exemplar världen över. Boken utkom 2013, och sedan dess har Johanna Basford även publicerat målarboken Förtrollade skogen.

Källa: Johanna Basford (johannabasford.com).

Läs: Färglägg dig till minskad stress och oro – måla i målarböcker för vuxna! och Färglägg mandala för att öka ditt psykiska välbefinnande.

Bild: © Bildkälla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.